English en

Allt om Life science

Nyheter

Visa alla
Stockholms Handelskammares seminarium "Life science: Forskningen och kunskapen finns – men var är pengarna?"
Artikel 6 oktober 2023

Brist på kapital sätter krokben för life science-branschen

Med Nobelpris, världsledande läkemedelstillverkare och forskningsnära bolag tillhör life science en av de absolut viktigaste branscherna. Trots det har många life science-bolag svårt att hitta kapital när de växer. – Om ingenting görs riskerar vi att gå miste om både företag och tillväxt, säger Tomas Stavbom, regionchef på Stockholms Handelskammare i Uppsala län, som arbetat med att ta fram Stockholms Handelskammares nya rapport ”Life science: Stockholm-Uppsala är världsledande – men var är pengarna?”.

Stockholms Handelskammare har en miniserie om life science: "Livsviktigt för huvudstadsregionen"
Artikel 31 januari 2022

Miniserie om life science: ”Livsviktigt för huvudstadsregionen”

Life science-branschen i Stockholm och Uppsala räddar liv, skapar massor med jobb och knyter samman forskning och företag globalt. I vår miniserie ”Livsviktigt för huvudstadsregionen” tar vi reda på hur huvudstadsregionen ska kunna leva upp till det högt satta målet om att bli en av världens ledande platser inom life science.

Välfärdsseminarium 20 juni
Artikel 11 oktober 2021

Livsviktig för Stockholm – så skapar life science liv i hela huvudstaden

På rekordtid togs flera vaccin fram mot corona. Därmed fick allt fler upp ögonen för life science-sektorns enorma betydelse. I life science har Stockholm en juvel – som är alltför okänd. Mer än 1 500 life science-företag har sin hemvist i Stockholm-Uppsala och tillsammans sysselsätter de över 21 000 personer. Stockholms Handelskammare beräknar att varje jobb inom life science ger upphov till tre jobb i den övriga ekonomin. Totalt handlar det alltså om 84 000 jobb.

Rapporter

Visa alla