English en
Capital of finance

Nu lanserar vi CAPITAL OF FINANCE: Stockholm som blomstrande finanscentrum

23 november 2023
11.30–13.15

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm

Har Stockholm det som krävs för att bli ett blomstrande finanscentrum i världsklass – och hur ska vi göra för att nå dit? Nu lanserar vi ”Capital of Finance”, om förutsättningarna och potentialen för huvudstadens finanssektor.

Anmälan

Anmäl ditt intresse

Om evenemanget

Är ett blomstrande finanscentrum något att eftersträva? Och i så fall, varför? Har vår stad och region de förutsättningar som krävs för att bli det? Hur kan vi få Stockholm att mäta sig med några av världens mest starka och dynamiska finanscentrum, och vad behöver vi göra för att nå dit?

Det är några av de frågorna vi ställer oss när vi lanserar Stockholms Handelskammares nya satsning ”Stockholm – Capital of Finance”. Ett projekt där vi tillsammans med branschen vill lyfta de värden och möjligheter som kommer med en stark finanssektor. Frågan är: Har vi det som krävs för att bli ett blomstrande finanscentrum i världsklass?

Enligt flera olika index är det tydligt att Stockholm i dag är ett av norra Europas ledande finanscentrum. Kanske kammar vi till och med hem förstaplatsen här uppe i norr?

Infrastrukturen för den finansiella tjänstesektorn i Stockholmsregionen har lagt grunden för ett starkt företagsklimat, och Sverige är attraktivt både för företagstransaktioner och M&A. Här finns många framgångsrika private equity-bolag och några av de största enhörningarna inom fintech. Men har vi det som krävs för att bli ännu bättre och starkare, eller vad behöver vi i så fall göra annorlunda?

Under seminariet lanserar Stockholms Handelskammare en rapport på temat. I en efterföljande paneldiskussion får vi lyssna till nyckelpersoner inom finansbranschen och höra deras syn på hur vi kan fortsatt främja en dynamisk utveckling av branschen som gynnar både Stockholm, regionen och Sverige som helhet.

Dörrarna öppnar klockan 11.30.

Program
:
Klockan 11.30–12.00: Registrering och lunch.
Klockan 12.00–13.15: Seminarium och paneldiskussion,

Medverkande

Fredrik Ekström, President, Nasdaq Stockholm

Andra Farhad, vd, Börshajen

Björn Jansson, Senior Partner, Carnegie Investment Bank

Jessica Malmfors, vd, Lannebo

Evelina Anttila, Managing Partner, Wellstreet

Rapportförfattare Micael Sandberg, Sweco

Seminariet modereras av Peter Sandberg, Chief Growth Officer på Stockholms Handelskammare.

I partnerskap med:

Anmäl ditt intresse här.

Capital of finance

Capital of Finance:

”Capital of Finance” är Stockholms Handelskammares serie med nedslag om huvudstaden som finansiellt centrum.

För pressförfrågningar, eller om du som journalist önskar närvara vid eventet. Kontakta Simon Andersson, presschef: 072 083 66 27

David Ejnar

David Ejnar

Projektledare – föräldraledig 08–555 100 81 david.ejnar@stockholmshandelskammare.se E-mail