Singapore

Gästseminarium: Affärsmöjligheter i Syd- och Sydostasien för svenska företag med Singapore som språngbräda

9 februari 2023
08.30–10.00
Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm
Hur kan ditt företag hitta tillväxt på en allt mer dyster och komplex global marknad? 2022 kantades av turbulens som har tvingat många organisationer att revidera sina tillväxtplaner. Under de senaste åren har Singapore stärkt sin position som Sydostasiens mest konkurrenskraftiga handelsnav och många svenska företag vänder sig mot Singapore för att öka sin långsiktiga konkurrenskraft i den globala ekonomin.

Business Sweden, Ambassaden i Singapore och Stockholms Handelskammare bjuder in svenska företag till ett frukostseminarium för att lyssna och diskutera möjligheter i Singapore och vägar till expansion.

Sedan Singapore 1965 blev en suverän stat har landet skapat sig en allt starkare regional ställning, och på senare år en viktig global ställning. Detta mycket tack vare sitt fördelaktiga geografiska läge, starka satsning på utbildning, digital infrastruktur och förenklat regelverk för företag, samt låg korruption. Sammantaget har detta inneburit ett starkt fundament för Singapore att bygga ett välfungerande samhälle kring, där man lyckats attrahera utländsk topp-talang, företag och banker. Singapore agerar dock inte i ett vakuum, utan är en aktiv medlem i en av världens mest dynamiska regioner.

År 2050 kommer Syd- och Sydostasien att dominera en stor del av världens ekonomiska utveckling. Detta drivs av förändringar i demografisk sammansättning samtidigt som regionen förväntas öka i levnadsstandard och produktivitet. Dessa faktorer i kombination med Singapores likheter med Sverige när det kommer till marknadsmässig regelordning, tekniskt kunnande och affärsmannaskap innebär en stor potential för tillväxtmöjligheter i regionen med Singapore som utgångspunkt. Detta kan de kring 300 svenska företag som redan valt Singapore för expansion till Asien vittna om.

 

 

Why singapore1

Under frukostseminariet kommer vi att belysa

  • Övergripande makrotender och det utrikes- och säkerhetspolitiska läget
  • Singapores affärsmässiga roll i regionen
  • Möjligheter för svenska företag
  • Genomgång av kommande Team Sweden-satsningar i Syd- och Sydostasien

Föredragande:

Emil Akander, Regionchef för Syd- och Sydostasien, Business Sweden
Rickard Levin, Landschef för Singapore, Business Sweden
Niklas Kvarnström, Enhetschef för Asien, Oceanien och Latinamerika, Utrikesdepartementet. Tidigare Sveriges ambassadör i Singapore

Anmälan:

Maila Sten Lindmark för anmälan. Sista dag för registrering är 02 februari 2023.

Frukost serveras klockan 08.00. Uppge eventuella matpreferenser vid din anmälan.

Det finns möjligheter att boka in enskilda möten efter seminariet för separata dialoger kring specifika möjligheter. Vid intresse maila Sten Lindmark för mer information.
 

Johan Hetting
Johan Hetting
Projektledare