English en
Experter om vad havsbaserad vindkraft innebär för el i Stockholm

Hearing: Havsbaserad vindkraft – avgörande för Stockholms framtida elförsörjning?

15 juni 2022
12.00–14.00

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm

Mot slutet av 2030-talet riskerar Stockholmsregionen och Mellansverige att drabbas av elbrist – igen. Detta på grund av att elproduktionen i Norrland, som regionen brukat använda, i stället kommer att gå till den fantastiska industriboom som blomstrar i Norr- och Västerbotten. 
 
För att inte bromsa tillväxt, utveckling och den gröna omställningen är det därför bråttom att säkra Mellansveriges elförsörjning.  
 
Just nu planeras det för havsbaserad vindkraftsproduktion motsvarande flera kärnkraftsreaktorers elproduktion på flera ställen runt huvudstadsregionens kust.  

Så påverkar den havsbaserade vindkraften människor och företag

Vår hearing vänder sig till dig som är intresserad av Stockholms framtid. Under två timmar kommer du som deltar att lära dig vad den havsbaserade vindkraften skulle innebära för huvudstaden och hur den skulle påverka människor som bor i regionen och företagen som verkar här.  

Flera inbjudna aktörer kommer att berätta varför den havsbaserade vindkraften är så i ropet just nu och vilka projekt som planeras.  
 
Du som deltar kommer att få svar på frågor som: Hur påverkar den havsbaserade vindkraften elsystemet regionalt och nationellt? Hur ska projekten kunna omsättas i verkligheten? Kommer de havsbaserade vindkraftparkerna att synas från kusten?  

Varmt välkommen till en hearing där flera experter delar med sig av kunskaper och insikter i en av Stockholms viktigaste framtidsfrågor. 

Medverkande på hearingen:

Fler talare tillkommer. 

Samtalet modereras av Lisa Lindqvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare. 

Evenemanget är öppet för ett begränsat antal föranmälda deltagare men sänds också live via Stockholms Handelskammares hemsida. 

Mingel, registrering och servering av lunch från klockan 11.30 i handelskammarens nya lokaler på Regeringsgatan 29. 

Ellen Frostell

Ellen Frostell

Näringspolitisk koordinator 08-555 100 34 ellen.frostell@stockholmshandelskammare.se E-mail