English en

Ledarskap – likheter och olikheter mellan sektorer

11 maj 2023
15.00–16.00

Regeringsgatan 29

En kärna i det svenska samhället har varit att samhällets olika delar samverkar och delar på ansvaret. Det tänket återfinns i arbetsmarknadspolitiken, i bostadssektorn och numera i stora delar av välfärden. 

Hur kan ledarskapet i de olika sektorerna lära av varandra för att fortsätta utveckla vårt land och våra städer? Krävs det olika saker av en ledare i ett kommersiellt företag jämfört med en ledare inom den offentliga sektorn?

Varmt välkommen på ett seminarium där flera vd:ar och experter, med bred erfarenhet från olika branscher, diskuterar möjligheter och utmaningar och där du samtidigt får ta del av intressant forskning inom ledarskap. 

Efter seminariet följer en timmes mingel med dryck och tilltugg. Passa på att knyta nya kontakter och utbyt kunskaper med paneldeltagarna och ledare från olika branscher.

Antalet platser är begränsat.

Panel

Trevor Archer, professor emeritus, tidigare bland annat doktor och seniorforskare i psykologi vid Göteborgs universitet. Har också varit chef på AstraZeneca.

Anna Serner, juristen som blev vd för två intresseorganisationer (Reklamförbundet och TU) och sedan vd för halvstatliga Filminstitutet. Numera styrelseproffs och ledarskapskonsult.

Fredrik Hillelson, vd och grundare Novare.

Regina Kevius, erfaren ledare från roller som kommundirektör, stadsbyggnadschef och borgarråd.

Cecilia Schelin Seidegård, biokemist, som började sin karriär i läkemedelsbranschen och sen blev sjukhusdirektör och landshövding.

Anders Ekholm, senior rådgivare på Institutet för Framtidsstudier, som har skrivit mycket om vad som krävs för ledarskap inom vården.

 

Seminariet modereras av Nisha Besara.