English en

Life science – Fokus Uppsala

04 oktober 2023
12.00–13.00

Klostergatan 13, 753 21 Uppsala

Forskningen och kunskapen kring life science finns – men var är pengarna?

Uppsalas life science-kluster är bokstavligt talat livsviktigt. Både för de människor som på sikt får ta del av nya behandlingar och läkemedel, men också för hela stadens och huvudstadsregionens utveckling och konkurrenskraft. Life science är i dag Uppsala läns största bransch, med omkring 6 500 anställda och ett exportvärde på nära 50 miljarder kronor.  

Men många företag har svårt att resa kapital, tillräckligt mycket och tillräckligt snabbt. Det visar en ny rapport från Stockholms Handelskammare. Hur ska life science-branschen i Uppsala ges bättre förutsättningar att finansiera sin tillväxtresa? Hur ska kapitalet nå Uppsalabolagen? Vad kan vi lära av andra sektorer?

Välkomna till rapportsläpp med efterföljande samtal mellan regionala nyckelaktörer och företag. 

Samtalet äger rum onsdagen den 4 oktober klockan 12.00–13.00 på Stockholms Handelskammare i Uppsala län, Klostergatan 13 i Uppsala. Lunch serveras från klockan 11.30.

Medverkande

Anders Hedlund, vd, Nolsterby Invest AB.

Elin Trampe, vd, Dicot AB

Kristofer Klerfalk, serieentreprenör och affärsängel inom life science

Carl Elfgren, strategisk rådgivare inom life science och rapportförfattare

Björn Arvidsson, verksamhetsledare, STUNS Life science

Samtalet modereras av Tomas Stavbom, regionchef, Stockholms Handelskammare i Uppsala län.

Den 6 oktober arrangeras ett life science-seminarium i Stockholm, med en bredare regional och nationell ansats. Läs mer om detta seminarium i särskild eventtext här bredvid.