English en

Life science: Forskningen och kunskapen finns – men var är pengarna?

06 oktober 2023
12.00–13.00

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm, Stockholm

Huvudstadsregionens life science-kluster – världsledande men underutvecklat?

Stockholms och Uppsalas life science-kluster är bokstavligt talat livsavgörande. Naturligtvis för de människor som på sikt får ta del av nya behandlingar och läkemedel, men också för huvudstadsregionen. Med Nobelpris, världsledande läkemedelstillverkare och en mängd nya forskningsnära bolag är life science i dag Uppsala läns största bransch och Stockholms läns tredje största.

Men många företag har svårt att hitta riskkapital när de växer sig lite större. Här skiljer life science-sektorn sig från till exempel tech-branschen, som har lättare att hitta riskkapital. Varför är det så? Vad innebär det för life science-branschen på sikt?

Välkomna till ett livsviktigt seminarium om hur huvudstadsregionens life science-kluster ska fortsätta att producera forskning och innovation i världsklass, samtidigt som fler företag, produkter och arbeten inom sektorn växer fram i regionen. Alla viktiga parter är på plats: representanter från staten, regionen, näringslivet och inte minst riskkapitalet.

Seminariet äger rum fredagen den 6 oktober klockan 12.00–13.00 på Stockholms Handelskammare, Regeringsgatan 29 i Stockholm. Lunch och mingel från klockan 11.30.

Medverkande

Carl Elfgren, strategisk rådgivare inom life science och rapportförfattare

Filippa Reinfeldt, affärsutvecklare, Vectura

Jessica Martinsson, vd, Sweden Bio

Clara Hellner, forsknings- och innovationsdirektör, Region Stockholm

Kristofer Klerfalk, serieentreprenör inom life science

Carl Kilander, partner MD PhD, Health Cap

Seminariet modereras av Tomas Stavbom, regionchef, Stockholms Handelskammare i Uppsala län.