English en

OS och Paralympics 2030 – är Sverige redo för ett värdskap?

20 oktober 2023
12.00–13.00

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm

Är Stockholm riggat för stora idrottsevenemang? Vad ser vi för positiva effekter för turistnäringen, på kort och lång sikt? Och vad betyder idrotten för varumärket Sverige? Varmt välkommen till seminariet ”OS och Paralympics 2030 – är Sverige redo för ett värdskap?”

Hur kan idrotten och näringslivet kroka arm för att driva på för fler och större idrottssatsningar? Fredagen den 20 oktober klockan 12.00–13.00 bjuder Stockholms Handelskammare in till ett seminarium där vi samlar aktörer från idrottsvärlden och näringslivet för att diskutera vilka förutsättningar Stockholm och Sverige har som värd för OS och motsvarande stora idrottsevenemang. 

Lunch och mingel från klockan 11.30 i Stockholms Handelskammares lokaler på Regeringsgatan 29. Seminariet sänds digitalt i efterhand.

Medverkande

Hans von Uthmann, ordförande för Sveriges olympiska kommitté och som leder den förstudie som ska ligga till grund för beslutet om Sverige ska söka vinter-OS 2030.

Therese Alshammar, tidigare professionell simmerska med erfarenhet från sex OS och vinnare av tre olympiska medaljer.

Christian Biller, varumärkesstrateg på Svenska Institutet.

Stefan Sjöstrand, vd på Skistar. 

Daniel Lagerqvist, vd och grundare av PR-byrån Fuze, före detta sportjournalist samt ansvarig för Discoverys rättigheter under vinter-OS 2018 i Pyeongchang.

Tomas Bäcklund, marknadschef på Elite Hotels.

Åsa Norlin, ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

David Ejnar

David Ejnar

Projektledare – föräldraledig 08–555 100 81 david.ejnar@stockholmshandelskammare.se E-mail