English en

Stockholm Sustainability Summit: The data driven city

17 april 2024
15.00–17.30

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm, Stockholm

Hur kan vi nyttja data och tillgängliggöra denna i arbetet med att utveckla hållbara städer? Välkommen till Stockholm Sustainability Summit 2024.

Eventet är för närvarande fullsatt, men du har möjlighet att ställa dig i kö till eventet genom att fylla i en intresseanmälan. Vi kontaktar dig om platser blir lediga.

Staden är fylld av data. För varje paket som lämnas, busskort som blippas och el-sparkcykel som hyrs så ökar mängden information. Och det kan användas för att planera bättre och fatta smartare beslut om stadens framtid. 

I städer runt om i världen arbetar forskare och beslutsfattare med att förstå hur vi ska samla in och tillgängliggöra data för att förbättra livet i staden. I takt med ambitionen om att städers anpassning och utveckling ska bli mer datadrivet så ökar behovet av forskning om hur kan vi bearbeta och använda mängden data som städer genererar varje dag. 

Samtidigt bryter näringslivet ny mark i hur vi kan använda data på kreativa och innovativa sätt. Möjligheter för att bättre planera, designa och förfina våra städer för dagens medborgare och morgondagens utmaningar – vare sig det handlar om snöröjning, trygghet eller hållbarhet. 

Vi öppnar dörrarna för registrering klockan 14.00.

Keynote Speaker

Paul Wilson

Chief Business Officer, Connected Places Catapult

läs mer

Talare

Pru Ashby

Head of Sustainablity, London & Partners

Annika Jacobson

Klimatgeneral, Stockholm Stad

Anna König Jerlmyr

Tidigare finansborgarråd i Stockholm, vd, Arwidsonsstiftelsen

Andreas Hatzigeorgiou

vd, Stockholms Handelskammare

Srihaarika Vijjappu

Computer Vision Engineer, Univrses

Anna Kerr

Regional Director, Sweco

Kristofer Ågren

Head of Product, Data Insights & IoT, Telia

Moderator

Daniella Waldfogel

vice vd, Stockholms Handelskammare

Summit följt av London x Stockholm After Work

Årets Summit följs av en festlig after work i samarbete med London & Partners, Londons borgmästares främjarorganisation, som deltar med en delegation av brittiska techbolag under dagen. Välkomna till ”London x Stockholm After Work”. 

Det här eventet är en del av Sustainable City

Nu lanserar vi Sveriges mest kraftfulla hållbarhetsprogram. I Stockholms Handelskammares hållbarhetsfabrik tar vi fram skalbara lösningar för en grönare, skönare och mer rättvis stad. Välkommen att bli en del av Sustainable City du med.

För pressförfrågningar, eller om du som journalist önskar närvara vid Stockholm Sustainability Summit, kontakta Simon Andersson, presschef: 072 083 66 27.