Stockholm Sustainability Summit: The city is the solution

31 maj 2022
11.30–13.30
Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm
Världens större städer står för en betydande del av klimatavtrycket. Samtidigt är det just städerna som är grogrund och arena för banbrytande innovationer och ny teknik – lösningar som kommer att vara avgörande för att klara av just klimatförändringarna.

I början av juni firas 50 år av globalt hållbarhetsarbete under FN-konferensen Stockholm+50. Vår huvudstad står värd för mötet – och för att inleda veckan bjuder Stockholms Handelskammare in till en inspirerande session med staden som utgångspunkt.

Vilka städer håller fanan i den gröna omställningen – och vad gör de rätt? Vad är det för innovationer och tekniska lösningar som städernas invånare efterfrågar? Och hur skapar vi framåtlutade, inbjudande och hållbara städer som människor vill vara i?

Varmt välkommen till handelskammarens första Stockholm Sustainability Summit – ett event där vi med hjälp av inspirerande talare och viktiga röster från näringslivet lyfter stadens roll i den gröna omställningen.

Keynote speakers

Helle Søholt talar vid Stockholm Sustainability Summit.

Helle Søholt, vd och grundare, Gehl

Helle Søholt är vd och medgrundare till arkitektbyrån Gehl i Köpenhamn. Hon är en välkänd internationell ledare inom arkitektur och urban design och är ofta med som rådgivare i städers förändrings- och planarbete med utgångspunkten att skapa städer för människor.

Lucy Yu talar vid Stockholm Sustainability Summit.

Lucy Yu, vd, Centre for Net Zero

Lucy Yu är vd på det Londonbaserade forskningscentret Centre for Net Zero som arbetar mot klimatförändringarna genom att sammanföra aktörer inom teknik, miljö, ekonomi och politik. Hon är expert inom tech och policy och har bland annat arbetat som ledare för arbetsgrupper inom Storbritanniens regering och FN samt även rådgivare till några av Europas främsta startups. Lucy Yu är expert på hållbara städer, energi, AI, data och digital utveckling.

Information om dagen

Tid och plats:

Stockholm Sustainability Summit äger rum på Handelskammarens nya mötesplats på Regeringsgatan 29 den 31 maj klockan 11.30–13.30.

Vi öppnar dörrarna för lunch och registrering klockan 11.00.

Efter eventet finns det möjlighet att stanna kvar för mingel.

Medverkande:

  • Helle Søholt, vd och medgrundare, Gehl
  • Lucy Yu, vd, Centre for Net Zero
  • Malin Labecker, Senior Mobility Strategist, Volvo Cars
  • Philip Göransson, grundare och CCO, Hydda Group
  • Cattis Carlén, affärsansvarig, OBOS deläga
  • Saga Jernberg, hållbarhetsansvarig, Atrium Ljungberg
  • Niklas Svensson, affärsområdeschef, Tengbom

Stockholm Sustainability Summit modereras av Daniella Waldfogel, vice vd och Lisa Lindqvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Ellen Frostell, projektledare, Stockholms Handelskammare
Ellen Frostell
Projektledare
08-555 100 34