Stockholm – världens bästa kollektivtrafik?

27 mars 2023
11.45–13.00
Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm
Efter en kraftig nedgång under pandemin har det kollektiva resandet i Stockholm börjat återhämta sig – om än med ett visst mått av förändrade resmönster och pendlingsvanor.

Samtidigt befinner sig Stockholmsregionens kollektivtrafiksystem i en unikt spännande utvecklingsfas. Tunnelbanekartan ritas om, bussflottan elektrifieras i rekordfart och båttrafiken byggs ut med helt nya linjer.

Hur förändras staden när kollektivtrafiksystemet utvecklas? Vad kommer morgondagens kollektivtrafiksystem att föra med sig för vardagspendlandet och för utsläppen? Hur säkerställer vi tryggheten, pålitligheten och framkomligheten? Och hur står sig egentligen Stockholms kollektivtrafiksystem jämfört med det i andra globala huvudstäder?      

Det här är några av de frågor som vi kommer att djupdyka i vid ett lunchseminarium om Stockholmsregionens kollektivtrafiksystem – stadens blodomlopp – måndagen den 27 mars klockan 11.45–13.00. Under mötet får vi även en genomgång av rapporten Urban Mobility Readiness Index 2022, framtagen av konsultbolaget Oliver Wyman.

Medverkande:

  • Anton Fendert (MP), trafikregionråd, Region Stockholm 

  • Guillaume Thibault, partner, Oliver Wyman

  • Jesper Kjerside, partner, Oliver Wyman 

  • Henrik Dahlin, vd, MTR Nordic 

  • Arvid Röckert, strategidirektör, Keolis 

  • Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör, Transdev 

  • Zakaria Abna-Aissa, direktör kommersiell trafik, Vy Buss 

  • Håkan Skog, Business Development Director, VR Sverige 

Seminariet modereras av Daniella Waldfogel, vice vd på Stockholms Handelskammare. Delar av seminariet genomförs på engelska.

Lunch serveras från klockan 11.30 i Stockholms Handelskammares lokaler på Regeringsgatan 29. För den som vill går det även att delta digitalt.

Ellen Frostell, näringspolitisk samordnare på Stockholms Handelskammare
Ellen Frostell
Näringspolitisk koordinator
08-555 100 34
Johanna Lorentzi, senior projektledare på Stockholms Handelskammare
Johanna Lorentzi
Senior projektledare