Sverige i EU – den dolda potentialen

26 januari 2023
08.30–09.30
Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm
Sverige kliver på som ordförande i EU i en orolig tid, med geopolitiska spänningar, skenande energipriser och ett krig i vårt närområde. Det är också en tid då Sverige förväntas ansluta sig till Nato. 

Ordförandeskapet sätter Sverige i ett välkommet strålkastarljus under några månader – och ger oss samtidigt en anledning till att på riktigt diskutera Sveriges roll i EU – i dag och framåt. 

Välkommen till ett frukostseminarium torsdagen den 26 januari klockan 08.30–09.30, då vi tar tempen på Sverige i EU och fördjupar oss i vad som händer under vår tid som ordförandeland. 

Frukost serveras från klockan 08.15 i Stockholms Handelskammares lokaler på Regeringsgatan 29. För den som vill går det även att delta digitalt.

Medverkande:

Göran von Sydow, direktör för Sieps (Svenska institutet för europapolitiska studier)
Katarina Areskoug Mascarenhas, styrelseordförande Centrum för europaforskning, f.d. chef för EU-kommissionens representation i Sverige
Jytte Guteland, riksdagsledamot (S), f.d. europaparlamentariker 
Björn Fägersten, vd för analysföretaget Politea
Tobias Krantz, rådgivare på Diplomat Communications, f.d. högskole- och forskningsminister

Seminariet modereras av Hedda Jakobsson, näringspolitisk analytiker, Stockholms Handelskammare och Fredrik Erfelt, biträdande näringspolitisk chef, Stockholms Handelskammare.

Hedda Jakobsson, näringspolitisk strateg på Stockholms Handelskammare
Hedda Jakobsson
Näringspolitisk strateg
08-555 100 09
Ellen Frostell, näringspolitisk samordnare på Stockholms Handelskammare
Ellen Frostell
Näringspolitisk koordinator
08-555 100 34