English en

Tvärnit i byggandet – och konsekvenserna för Stockholm och Sverige

20 februari 2024
12.00–13.30

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm, Stockholm

Välkommen till ett lunchseminarium där några av landets främsta experter och beslutsfattare inom området diskuterar utmaningarna på svensk bostadsmarknad.

Eventet är för närvarande fullsatt, men du har möjlighet att ställa dig i kö till eventet genom att fylla i en intresseanmälan. Vi kontaktar dig om platser blir lediga.

Skenande kostnader, stigande räntor och en mycket osäker omvärld har snabbt förändrat förutsättningarna för bostadsbyggandet. Byggtakten mer än halverades under 2023 jämfört med året innan, och i Stockholm är raset ännu större – mer än 70 procent. Hur illa kommer det egentligen att bli? Vilka konsekvenser kommer byggraset att få för ekonomin och arbetsmarknaden? Och hur kan och bör politiken agera?

Välkommen till ett lunchsamtal tisdagen den 20 februari klockan 12.00–13.30 där några av landets främsta experter och beslutsfattare inom området diskuterar utmaningarna på svensk bostadsmarknad.

Lunch och mingel från klockan 11.30 i Stockholms Handelskammares lokaler på Regeringsgatan 29. Seminariet kommer att sändas digitalt i efterhand.

Medverkande

Anna Breman, förste vice riksbankschef
Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke
Christina Nyman, chefekonom Handelsbanken
Göran Linder, affärsområdeschef, Peab
Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd, Stockholms stad
Dennis Wedin (M), oppositionsborgarråd, Stockholms stad
Johan Davidson, statssekreterare hos infrastruktur- och bostadsministern

Seminariet modereras av Daniella Waldfogel, vice vd på Stockholms Handelskammare.