English en

Vad gör vi av Stockholms outnyttjade platser?

17 maj 2024
11.30–13.00

Hur använder vi stadens outnyttjade ytor? Välkommen till ett lunchseminarium och rapportsläpp om hur vi skapar ett attraktivare Stockholm.

På taken, mellan husen, under broarna, vid vattnet. Det finns många vackra och spännande platser i Stockholms innerstad som är outnyttjade eller felanvända. Det är slöseri som vi inte har råd med.

I den urbana konkurrensen ligger många andra städer före Stockholm. Under 2023 så rasade Stockholm 22 placeringar i det Globala Indexet för Levnadsstandard. Andra städer anses tryggare, trevligare och mer spännande. Det är avgörande om talang flyttar till Köpenhamn, Melbourne eller Osaka istället för Stockholm.

Kortfattat – attraktiva stadsrum är avgörande i jakten på talang, kompetens, företagsetableringar, besökare – och för oss som redan bor och vistas här.

Därför har Stockholms Handelskammare tagit fram en ny rapport som visar hur mycket plats i innerstaden som man låter stå outnyttjad (det är mer än man tror). Till det har vi varit utblickande och samlat exempel, tankar och idéer på vad man har gjort i andra städer. För vi vill inte vara sämre än andra, eller hur?

Fredag den 17 maj klockan 11.30-13.00 bjuder vi in till ett lunchseminarium där vi diskuterar och visar hur Stockholms stadsmiljö kan bli roligare, bättre och mer levande.

Lunch serveras från klockan 11.30 i Stockholms Handelskammares lokaler på Regeringsgatan 29.

Medverkande

Marius Næss, Director of Acquisition and Business Development – Nordics, Snøhetta
Per Ankersjö, Senior rådgivare och ägare, A Beautiful Soup
Olle Lundin, Processledare – Design, ArkDes Think Tank
Klara Olasdotter Hallberg, arkitekt, Fältstudion
Joar Nordvall, arkitekt, Fältstudion
Hampus Thysell, arkitekt. Fältstudion
Lars Strömgren, Trafikborgarråd, Stockholm stad

Fler talare tillkommer.

Seminariet modereras av Daniella Waldfogel, vice vd på Stockholms Handelskammare.

Det här eventet är en del av Sustainable City

Nu lanserar vi Sveriges mest kraftfulla hållbarhetsprogram. I Stockholms Handelskammares hållbarhetsfabrik tar vi fram skalbara lösningar för en grönare, skönare och mer rättvis stad. Välkommen att bli en del av Sustainable City du med.