English en
l

Vad krävs det för ledarskap i dagens och framtidens näringsliv?

21 februari 2023
13.00–14.30

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm

 

Vad krävs det för ledarskap i dagens och framtidens näringsliv?

Sverige är ett land av ingenjörer och det är genom ständig utveckling som landet har byggts upp de senaste hundra åren. Vi har förlitat oss på systemen, förutsebarheten och i någon mån konformiteten. Men efter ett par disruptiva decennier går vi nu in i nästa fas: Globalisering, digitalisering, ekonomiska kriser och på det en pandemi. Det är saker vi har pratat om mycket, liksom om arbetslivets radikala förändring. Men vad innebär allt detta för ledarskapet i näringslivet? Hur har kraven på chefer och ledare förändrats de senaste decennierna och vad behövs för ett framgångsrikt ledarskap i framtiden?

Välkommen till det första seminariet i en serie om den nya tidens ledarskap tisdagen den 21 februari klockan 12–13.30. Vi inleder med en forskarpresentation om hur kravet på ledare i näringslivet har förändrats. Lunch serveras från 11.45.

Därefter följer en paneldiskussion med bland andra Thomas Ekman, vd för Dustin Group och tillträdande vd för Axel Johnson, Anna Stenberg, Chief People & Platform Officer på Kinnevik, Tuva Palm, techprofil och digitaliseringsexpert, Kajsa Asplund, psykolog och fil.dr i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och Peter Eriksson, vd för CFI Group.

Seminariet modereras av Nisha Besara.

Ellen Frostell

Ellen Frostell

Näringspolitisk koordinator 08-555 100 34 ellen.frostell@stockholmshandelskammare.se E-mail