Virtuell Uppsalafrukost

Virtuell Uppsalafrukost: Winter is coming?

20 oktober 2022
08.00–09.00
Digitalt
Energikris, klimatkris, krig, inflation och lågkonjunktur. Det är sannerligen inte svårt att se mörka moln på hösthimlen. Men med en orolig omvärld och i oroliga tider finns det inget som rustar så bra som kunskap. Välkommen till Uppsalas bästa omvärldsbevakning.
  • Är Ukraina på väg att vinna kriget? Åtta månader efter den ryska invasionen – vad händer nu? Oscar Jonsson, doktor i krigsvetenskap. 

  • Vilka lärdomar drar Kina av Rysslands krig i Ukraina? Jojje Olsson, journalist och redaktör för Kinamedia.se 

  • Energikrisen sveper över Europa och priserna stiger. Samtidigt ökar Forsmarks kärnkraftverk effekten och levererar mer el. Hur går det till?  Och vad betyder det för samhället? Johan Börjesson, vd Forsmarks kraftgrupp 

  • Vad är det egentligen som har hänt i svensk politik? Med perspektiv från andra sidan Östersjön får vi en initierad analys en månad efter valet. Torsten Fagerholm, ledarskribent vid Helsingforstidningen Hufvudstadsbladet.  

  • Genom tv-serien Borgen har dansk politik hittat vägen till svenska vardagsrum. Men vad sker i den riktiga danska politiken? Susanna Birgersson, frilandsjournalist och Danmarkskännare

  • I januari blir Sverige ordförandeland i EU, för första gången sedan 2009. Vad betyder det? Göran von Sydow, direktör SIEPS, Svenska institutet för europapolitiska studier. 

Moderator: Håkan Tribell, näringspolitisk expert

Fler talare kan tillkomma.

Johanna Lorentzi
Johanna Lorentzi
Event & kontorsansvarig
018-50 29 72