Internationell handel på Stockholms Handelskammare
Avdelningen Internationell handel på Stockholms Handelskammare hjälper till med allt som rör in- och utförsel av varor till alla delar av världen.

Hos oss ges du som kund tillgång till Internationell handels stora och breda kontaktnätverk som kan agera dörröppnare världen över, till exempel de utländska ambassaderna i Stockholm, svenska handelskamrar i utlandet, ICC, STHLM Global och RES, för att nämna några.  

Oavsett vilken bransch ditt företag verkar inom har du möjlighet att vända dig till oss för rådgivning. Vi hjälper också företag med att utfärda nödvändiga dokument. Och som medlem i Stockholms Handelskammare har du rabatterat pris.

Vad behöver du hjälp med?

resa med ata carnet

Resor med varor eller utrustning

Ska du resa med varor eller utrustning? ATA-carnet är ett internationellt tullpass för produkter som tillfälligt ska användas eller visas utanför EU. Passet är giltigt i närmare 60 länder och förenklar din resa.

Export och import

Dokument för export/import av varor

Vi hjälper till med handelsdokument som gör din handel tryggare och smidigare. Till exempel ursprungscertifikat som intygar ursprunget på dina varor.

Rådgivning Internationell Handel

Rådgivning vid export

Vet du inte vilket handelsdokument du behöver? Vi kan ge dig personlig rådgivning om vilka dokument som kan behövas och hur du ansöker om dem.

Nätverk för medlemmar i Internationell handel

Om oss

Vi på Internationell handel hjälper företag att ta sig ut på den globala marknaden. Vi ger dig tillgång till kunskap, inspiration och samverkan, och öppna dörrar i din internationaliseringsresa.

Öppettider för Internationell handel på Stockholms handelskammare

Våra öppettider

Här finns information om öppettider och rutiner för inlämning och uthämtning av fysiska dokument, samt telefontider. 

Internationell handel i siffror

725

Antal kunder 2020

176

Antal länder där våra dokument används

30662

Antal utfärdade handelsdokument 2020

Välkommen att kontakta oss

Internationell handel
Avdelningen för internationell handel
Telefon: 08-555 100 20