Vill du vara med och påverka Sveriges framtid? Då har du kommit till rätt plats. Vi på Stockholms Handelskammare gör dagligen skillnad för våra medlemsföretag och för samhället i stort. Häng med på tåget du också!

Lediga tjänster hos Stockholms Handelskammare

När vi rekryterar ser du våra lediga tjänster här nedan.

Administratör till SCC Skiljedomsinstitut

Är du vår nya kollega?

Är du serviceinriktad och tycker om att jobba i en internationell miljö? Vill du arbeta i ett team där arbetsglädje, samarbete och hög kvalitet står i fokus? Då ser vi gärna att du söker tjänsten som administratör hos oss på SCC Skiljedomsinstitut!

Vilka är vi?

SCC Skiljedomsinstitut grundades år 1917 och är en oberoende enhet inom Stockholms Handelskammare. SCC är ett av världens största och mest välrenommerade internationella tvistlösningsinstitut och varje år hanterar vi ca 150-200 tvister med parter från fler än 40 länder. Vi hanterar både nationella och internationella kommersiella tvister mellan företag och investeringstvister mellan företag och stater.

Vill du veta mer om SCC:s viktiga roll för Sverige och världen? Läs vår rapport "Tvister säljer Sverige"!

Arbetsuppgifterna

I rollen som administratör är du central för SCC. En del av din tid lägger du på att administrera tvisterna (i nära samarbete med en jurist på samma rotel), en del lägger du på den deponeringstjänst som Stockholms Handelskammare erbjuder och en del av tiden lägger du på andra sidouppdrag/projekt.

Du har stora möjligheter till att driva olika projekt utifrån intresse och tidigare erfarenheter. Du arbetar nära juristerna och du samarbetar nära med övriga administratörer. Vi ser gärna att du deltar aktivt i att forma din egen roll, genom att komma med egna förslag på projekt som du skulle uppskatta att engagera dig i för att förbättra verksamheten ytterligare.

Det förekommer i mindre mån arbete på kvällar och/eller helger bland annat i och med att vi ibland genomför event på kvällstid och då vi utser interimistisk skiljedomare några gånger per år inom 24 timmar.

Teamet och arbetsplatsen

SCC Skiljedomsinstitut består av ett sekretariat som leds av en generalsekreterare. På sekretariatet jobbar sju jurister, fyra administratörer och en studentmedarbetare. Vi har ofta praktikanter (svenska och internationella). Vi utgör en enhet inom Stockholms Handelskammare och delar lokal med övriga enheter inom Stockholms Handelskammare.

Vårt kontor finns i moderna lokaler i Stockholms hjärta, på Regeringsgatan 29.

Ansök senast: 2023-06-23
Plats: Stockholm

Näringspolitisk analytiker – ekonomi och bostadsmarknad

Näringspolitisk analytiker – ekonomi och bostadsmarknad

Stockholms Handelskammare är en ledande näringslivsorganisation och vår näringspolitiska avdelning leder detta arbete. Vårt näringspolitiska arbete bedrivs från våra kontor i Stockholm och Uppsala. Att vara en del av den Näringspolitiska avdelningen innebär en unik inblick i Stockholms näringspolitik, med möjlighet att träffa företagsledare, politiker och samhällsbärande organisationer.

Vi bidrar till att utveckla Stockholmsregionen genom att driva avgörande frågor för våra medlemsföretag, för näringslivet och människorna som lever här.

Näringspolitiska avdelningen är ett högpresterande och sammansvetsat team med stor arbetsglädje. På vår avdelning är vi måna om varandra och man blir snabbt en del av vårt team. Hos oss har man förmånen att ständigt lära av varandra och utvecklas enskilt och tillsammans. Med stor tillit och frihet arbetar vi effektivt och åstadkommer mycket inom en mängd områden så som bostadsmarknad och stadsbyggnad, arbetsmarknad och kompetensförsörjning, ekonomisk analys, trygghet, säkerhet, social hållbarhet samt trafikfrågor och flyg.

Som Näringspolitisk analytiker på Stockholms Handelskammare driver du näringspolitiskt relevanta och aktuella frågor i syfte att skapa nytta för näringslivet.

Som analytiker har du ansvar för att omvärldsbevaka, och med hjälp av kvantitativa metoder analysera data med vilken vi kan underbygga positioner, driva opinion och skapa debatt inom våra näringspolitiska områden. I denna tjänst ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör konjunktur, bostads- och fastighetsmarknad.

Näringspolitik och medlemsarbete/relationsbyggande

 • Arbetar tillsammans med näringspolitiska experter, tar fram Stockholms Handelskammares analyser och positioner. Ansvarar för att ta fram fakta och dataunderlag (statistiskt material, konsultleveranser, uträkningar) för våra näringspolitiska områden.
 • Bygger goda relationer med nyckelpersoner inom såväl näringslivet som politiken (med särskilt fokus på bolag som är intresserade av bostads- och fastighetsmarknaden).

Ansök senast: 2023-06-18
Plats: Stockholm

Praktikplatser

Vi söker löpande engagerade praktikanter inom näringspolitik och marknad. Nedan kan du läsa och ansöka om våra praktikplatser.

Gör din praktik på Stockholms Handelskammares näringspolitiska avdelning

Brinner du för samhällsfrågor och vill fördjupa dina kunskaper inom en rad näringspolitiska områden? Inför varje terminsstart har du som studerar på kandidat- eller mastersnivå möjlighet att söka praktik hos den näringspolitiska avdelningen på Stockholms Handelskammare.

Vad gör den näringspolitiska avdelningen?

Stockholms Handelskammare är en näringslivsorganisation som företräder företag i huvudstadsregionen sedan 1902. Handelskammaren är en dynamisk mötesplats för näringslivsföreträdare, politiker och opinionsbildare.

Den näringspolitiska avdelningen arbetar med faktabaserad opinionsbildning i syfte att driva på för reformer som stärker Sveriges och Stockholms långsiktiga förmåga att konkurrera och utvecklas på ett hållbart och framgångsrikt sätt.

Arbetsuppgifter under praktiken

Under handledning av erfarna medarbetare erbjuder vi intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom en rad frågor. Den näringspolitiska avdelningen arbetar bland annat med frågeställningar om bostadsmarknaden, infrastruktur, trygghet & säkerhet, grön omställning & energi samt stadsutveckling.

Du kommer bland annat få arbeta med att:

 • Ta fram research och underlag till rundabordssamtal, rapporter, seminarier och presentationer.
 • Omvärldsbevaka genom deltagande på interna och externa evenemang och möten.
 • Kreativt utveckla och komma med förslag på upplägg till framtida analyser och nedslag.
 • Inom ramen för praktiken finns också möjlighet för dig som praktiserar att göra ett eget, fördjupande arbete i form av en rapport eller presentation.

Plats: Stockholm

Internship at SCC Arbitration Institute

The SCC Arbitration Institute welcomes interns at our premises in central Stockholm during the following 10-week periods:

 • January – March
 • April – June
 • July - August
 • September – October
 • November – December

As an intern at the SCC, you will play an integral role in our work by contributing to various projects, including:

 • Conducting legal research related to SCC cases and drafting case summaries for SCC Board meetings. Analysing SCC practice and translating judgments.
 • Writing articles and providing overviews regarding SCC's work and procedures.
 • Assisting in organizing events or other projects at the SCC.

During your internship, you will gain valuable insight into our work and the cases we handle. Additionally, you will have the opportunity to participate in board meetings and events organized by or in collaboration with the SCC. Our Secretariat is led by a Secretary General and two Deputy Secretaries General, with four lawyers and four case administrators who oversee the case management.

By joining our team, you will develop your skills in legal research, analysis, and drafting. You will also have the chance to engage with experts in the field and gain hands-on experience in the day-to-day operations of an international arbitration institution

Plats: Stockholm

Praktik på Stockholms Handelskammare i Uppsala län

Handelskammarens kontor i Uppsala är del av Stockholms Handelskammare. Vi är en medlemsbaserad näringslivsorganisation som varje dag gör skillnad för människorna, företagen och länet. Vi driver och påverkar frågor som är viktiga för Uppsala län och huvudstadsregionens tillväxt och utveckling.

Förutom ett löpande påverkansarbete arrangerar vi många olika mötesplatser mellan näringsliv, politik och akademi. Vi tar även fram olika kunskapsunderlag och analyser, svarar på vissa remisser och representerar näringslivet i externa sammanhang. Arbetet är mycket varierande.

Uppsalakontoret består av tre personer, en regionchef, en event- och kontorsansvarig och en näringspolitisk expert. På Stockholmskontoret har vi ca 45 kollegor som arbetar med näringspolitik, internationell handel, Stockholms Skiljedomsinstitutet, marknad och kommunikation samt administrativt stöd.

Plats: Uppsala

Praktik på marknadsavdelningen

Stockholms Handelskammare söker student till praktikplats på marknadsavdelningen, annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Vi är politiskt obundna och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion. Vår vision är att bli Europas bästa huvudstadsregion som en plats där symbiosen mellan stad, näringsliv och människa är stark, en plats där människor och företag kan växa.

Stockholms Handelskammares marknadsavdelning ansvarar för vårt varumärke, medlemserbjudande, extern kommunikation och sociala medier. Som en av Sveriges ledande mötesplatser för beslutsfattare inom näringsliv och politik är mötet, det fysiska såväl som det digitala en central del av marknadsavdelningens huvudsakliga ansvarsområden. Vi arrangerar årligen närmare 200 event och seminarier med syftet att skapa värde för existerande medlemmar och i förlängningen attrahera nya.

Varje termin tar marknadsavdelningen emot en praktikant från universitetet, högskolor eller likvärdiga utbildningsinstanser. Tillsammans med teamet under handledning av erfarna medarbetare får du ta del av intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. På ett kreativt sätt får du arbeta med sociala medier och kommunikation.

Exempel på arbetsuppgifter under din praktik är:

 • Skapa intressant innehåll med hjälp av text, bild och rörligt material till våra sociala kanaler.
 • Kommunicera med vår publik och medlemsföretag.
 • Bidra med idéer och input i syfte att förbättra och utveckla vår kommunikation och verksamhet

Plats: Stockholm

Spontanansökan

Vi tar löpande emot spontanansökningar inom en mängd olika kompetensområden. 

Känner du dig spontan?

Oj, vad kul att du är intresserad av att skicka in en spontanansökan! Vi sparar alla ansökningar i 24 månader och din ansökan blir en del av vår kandidatbank där vi vid behov söker efter nutida eller framtida talanger. Om din ansökan matchar ett behov som vi har så kontaktar vi dig via mejl eller telefon på de uppgifter du angett i din ansökan.

Nyfiken på att veta mer?

Stockholms Handelskammares erbjudande

Vårt erbjudande

Det här är Stockholms Handelskammare

Det här är vi!

Vill du veta mer om oss?

Hanna Persson, Chief People and Culture Officer på Stockholms Handelskammare
Hanna Persson
Chief People and Culture Officer
08-555 100 08