Bli en del av Stockholms Handelskammare

Vill du vara med och påverka Sveriges framtid? Då har du kommit till rätt plats. Vi på Stockholms Handelskammare gör dagligen skillnad för våra medlemsföretag och för samhället i stort. 

Lediga tjänster hos Stockholms Handelskammare

När vi rekryterar ser du våra lediga tjänster här nedan.

Hanna Persson, HR-chef, Stockholms Handelskammare

Certifierad till Great Place to Work

Stockholms Handelskammare har certifierat sig till Great Place to Work. Det är ett kvitto som bekräftar att arbetsplatskulturen och arbetsmiljön är god. 

Praktikplatser

Vi söker löpande engagerade praktikanter inom näringspolitik och marknad. Nedan kan du läsa och ansöka om våra praktikplatser.

Näringspolitiska avdelningen

Stockholms Handelskammares näringspolitiska avdelning tar varje termin emot två praktikanter från universitet och högskolor. Under handledning av erfarna medarbetare erbjuder vi intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du får ta fram underlag och kreativt utveckla handelskammarens analysverksamhet, samt hjälpa till i den löpande seminarieverksamheten med fokus på våra näringspolitiska frågor.

Denna praktik vänder sig till dig som studerar ekonomi, juridik, statsvetenskap, statistik eller till ingenjör, på mastersnivå eller är i slutet av din kandidatexamen.

Praktiken är förlagd på vårt kontor i Stockholm och är på heltid under vårtermin och hösttermin, start och sluttider är flexibla. Annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Marknadsavdelningen

Varje termin tar marknadsavdelningen emot en praktikant från universitetet, högskolor eller likvärdiga utbildningsinstanser. Tillsammans med teamet och under handledning av erfarna medarbetare får du ta del av intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. På ett kreativt sätt får du arbeta med sociala medier och kommunikation.

Denna praktik vänder sig till dig som studerar på Nackademin, Berghs, Medieinstitutet, Hyper Island eller liknade utbildning inom kommunikation och marknadsföring.

Praktiken är förlagd på vårt kontor i Stockholm och är på heltid under vårtermin och hösttermin, start och sluttider är flexibla. Annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Stockholms Handelskammare i Uppsala län

Uppsalakontoret har möjlighet att ta emot en praktikant per termin, företrädesvis med inriktning mot samhällsplanering, statsvetenskap eller ekonomi.

Vi söker praktikanter som har stort intresse för politik, näringsliv, ekonomi, hållbar utveckling och samhällsutveckling. Du har goda analytiska färdigheter. Du tycker antingen om att skriva eller bearbeta siffror, eller både och. Du är initiativrik och har förmåga att både jobba tillsammans med andra och enskilt med egna projekt och enklare analyser. Du är även beredd att bidra med enklare sysslor på kontoret före, under och efter olika event.

Du kommer att samarbeta med kollegor på den näringspolitiska avdelningen i Stockholm, där även del av arbetstiden kan vara förlagd på vårt nya kontor i Gallerian. Normalt sett förläggs arbetet på Klostergatan 13, i centrala Uppsala.

Spontanansökan

Vi tar löpande emot spontanansökningar inom en mängd olika kompetensområden. Vi sparar alla ansökningar i 24 månader och din ansökan blir en del av vår kandidatbank där vi vid behov söker efter nutida eller framtida talanger. Om din ansökan matchar ett behov vi har, kontaktar vi dig via mejl eller telefon på de uppgifter du angett i din ansökan.

Vårt medarbetarebjudande

Vi värnar om att våra medarbetare trivs och mår bra. Vi förstår att det är en förutsättning för att kunna prestera och nå våra högt uppsatta mål. Därför erbjuder vi förmåner som skapar förutsättningar för god hälsa och trivsel.

Friskvårdsbidrag

Vi erbjuder ett ekonomiskt bidrag för att främja den personliga hälsan.

Extra lediga dagar

Alla våra medarbetare får varje år tre extra lediga dagar per år utöver avtalad semester.  

Sjukvårdsförsäkring

Alla våra medarbetare har en förmånlig privatvårdförsäkring som erbjuder både digitala och fysiska vårdbesök till allmänläkare, specialister, fysioterapeuter, psykologer m.fl.  

Föräldralön och föräldrabonus

Vid föräldraledighet kompletterar Handelskammaren en del av lönen utöver Försäkringskassans ersättning och som en extra bonus betalar Handelskammaren ut 10% av månadslönen i 90 dagar. 

 

Tjänstereseförsäkring

Heltäckande tjänstereseförsäkring som täcker alla typer av resor, oavsett hur du reser eller om du reser i Sverige eller utomlands.

Förmånlig pension

Vår tjänstepensionslösning är attraktiv och innehåller likvärdiga och i vissa fall bättre erbjudanden än kollektivavtalade pensionslösningar.  

Fömånsportal

Vi tycker att hållbar hälsa är viktigt. Därför har vi en förmånsportalen med ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter, tjänster och rabatter. Det finns något som passar alla och främjar en hälsosam livsstil.

Det här är Stockholms Handelskammare

 • Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som ägs och drivs på uppdrag av våra medlemsföretag.
   
 • Vi är partipolitiskt obundna och agerar utan vinstintresse med syfte att främja tillväxt och utveckling för en välmående huvudstadsregion.
   
 • Vi får ofta höra att vi är dynamiska och har kunniga och engagerade medarbetare som besitter alla tänkbara kompetenser.
   
 • Vi driver frågor, väcker debatt och samverkar med beslutsfattare för att hjälpa dem att gå från tanke till handling i avgörande frågor som rör stadens utveckling.
   
 • Vårt mål är att Stockholm ska vara Europas bästa huvudstadsregion 2035.

Stockholms Handelskammares värderingar

Våra värderingar är en viktig del av vår vardag och vi ser gärna att du som söker dig hit delar dem med oss.

Vi gör skillnad

Vi är en organisation med hög kapacitet och arbetsglädje. Våra verktyg är många och vi agerar alltid med största engagemang. Vårt fokus är att göra skillnad på riktigt. Från tanke till handling.

Vi är öppna

Vi främjar symbiosen mellan stad, näringsliv och människa. För att lyckas med det krävs ett öppet sinne. Vi lyssnar och tar in de utmaningar och möjligheter som näringslivet står inför. Med ett öppet sinne förbättrar vi vår omvärld.

Vi är oberoende

Vi har sedan vi grundades 1902 varit oberoende. Det har gett oss en distinkt roll och unika möjligheter. Att vara oberoende är en viktig del av vårt arv. Oberoendet är också avgörande för vår framtida relevans.

Vi på Stockholms Handelskammare

På Stockholms Handelskammare har vi en unik bredd av jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare och experter inom internationell handel, bland många andra. Just mixen av kompetenser ser vi som en av våra främsta styrkor.

 • Vår medelålder är 40 år men vi har kollegor från allt mellan 20 års ålder till närmare 65, vilket är både roligt och viktigt för att få flera perspektiv.
 • Mer än hälften av oss som jobbar här är kvinnor. 

Visste du det här om Stockholms Handelskammare?

 • Vi har kontakt med mer än 100 av världens länder.
   
 • Hälften av företagen på Stockholmsbörsens A-lista är medlemmar hos oss.
 • Under 2020 gav avdelningen Internationell handel ut 30 662 stycken intyg och under 2019 utfärdades 562 stycken ATA-carneter till 888 kunder.

 • Våra medlemsföretag sysselsätter tillsammans ungefär en halv miljon människor.

 • Varje år hanterar Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut ungefär 200 mål.

Vi har varit nyskapande sedan 1902

Vill du veta mer om oss?

Hanna Persson, HR-chef, Stockholms Handelskammare
Hanna Persson
Chief People and Culture Officer
08-555 100 08