Bli en del av Stockholms Handelskammare

Vill du vara med och påverka Sveriges framtid? Då har du kommit till rätt plats. Vi på Stockholms Handelskammare gör dagligen skillnad för våra medlemsföretag och för samhället i stort. 

Lediga tjänster hos Stockholms Handelskammare

När vi rekryterar ser du våra lediga tjänster här nedan.

Technical business development manager

Trivs du i gränslandet mellan affär och teknik? Är du mer intresserad av att driva utveckling och förbättring än förvaltning? Då ska du läsa vidare!

Vi söker nu en engagerad och affärsdriven person med bred it-kompetens som vill utveckla och samordna våra affärssystem tillsammans med oss. Du kommer jobba tätt med våra team som erbjuder kunder och medlemmar bland annat digitala exportfrämjande tjänster, politisk påverkan, digitala tvistlösningstjänster och deponering, nätverk, kunskapsföreläsningar. Vi är hungriga på att digitalisera mer och behöver ditt expertstöd i det arbetet.

Vi har flera digitala tjänster som kräver både förvaltning och utveckling. Din roll är att vara ett affärsinriktat stöd och bollplank samt att du har en övergripande koll på hela vår digitala plattform.

Du är en van kravställare mot leverantörer och ansvarig för att våra it-leverantörer håller hög kvalité och ger god service i den dagliga supporten. Du är således inte ansvarig för någon support själv utan endast Handelskammarens kontaktperson och kravställare. Du är på samma sätt kravställare och beställare av cybersäkerhet i samarbete med ledningsgruppen.

Du kommer att arbetar både självständigt men också som en självklar del i våra team. För att trivas i rollen krävs det ett brinnande intresse för affären och affärsutveckling.

De huvudsakliga ansvarsområdena:

 • kravställare mot it-support och cybersäkerhet
 • stötta i digitaliseringsprojekt och tillsammans med kollegor tillse goda integrationer och flöden
 • samordna dokumentation och förvaltningsplaner för hela organisationen
 • sammankallande till it-möten
 • strategiskt bollplank och rådgivare
 • föreslå affärsutvecklingsmöjligheter och driva egna utvecklingsprojekt

På Stockholms Handelskammare är man med och bidrar till att utveckla huvudstadsregionen till en ännu bättre plats att leva, bo och verka i. Det gör vi tillsammans på olika sätt. Bland annat genom:

 • politisk påverkan i partnerskap med våra medlemsföretag,
 • att samla samhällsintresserade ledare inom näringslivet för kunskapsutbyte, nätverkande och påverkan i vårt community,
 • att erbjuda exportfrämjande tjänster som bidrar till Sveriges export och handel,
 • digitala tvistlösningstjänster som underlättar affärer och handel såväl internationellt som globalt.

Hur är det att jobba hos oss?
Vi är alla väldigt engagerade och har tillsammans lyckats skapa en bra arbetsmiljö och en rolig och utvecklande arbetsplats. Vi sitter i en av de bästa lokalerna i centrala Stockholm som är helt nya och skräddarsytt efter våra behov. Vi tror på det vi gör och vi vet att vi kan göra skillnad - därför har vi ett högt engagemang och har kul tillsammans på jobbet. Vår arbetsplats är också en central mötesplats för näringslivet och här samlar vi beslutsfattare i näringslivet, politiker, sakkunniga och många fler. Så vår arbetsplats är både dynamisk, händelserik och avgörande för regionens framtid.

Ansök senast: 2022-08-21
Plats: Stockholm

Livesändningsspecialist

Drömmer du om att få ansvara för dynamiska livesändningar i en helt ny studio i vårt nya kontor - och på kuppen lära dig mer om allt ifrån havsbaserad vindkraft till bostadsmarknaden och attraktiva stadsmiljöer? Stockholms Handelskammare söker nu en liveproducent med stort teknik- och videointresse.

Stockholms Handelskammares marknadsavdelning ansvarar för vårt varumärke, medlemserbjudande och den externa kommunikation som är kopplat till detta. Som en av Sveriges ledande mötesplatser för beslutsfattare inom näringsliv och politik är mötet, det fysiska såväl som det digitala en central del av marknadsavdelningens huvudsakliga ansvarsområden. Vi arrangerar årligen närmare 200 event och seminarier med syftet att skapa värde för existerande medlemmar och i förlängningen attrahera nya. Marknadsavdelningen består av ett antal generalister och specialister inom kommunikation och marknadsföring som alla drivs av att göra skillnad för staden, näringslivet och människorna.

Vi söker nu dig som är en hungrig och driven liveproducent som både kan leda och vara tekniskt operativ i olika stora liveprojekt och som däremellan kan klippa video för användning i våra olika kanaler.

Du har stor vana av att själv planera en livesändning i studio och känner dig trygg med att ansvara för hela teknikkedjan. Du är snabb, effektiv och känner dig bekväm i att styra olika typer av livelösningar och du är intresserad av att testa nya koncept och ny teknik.

I rollen som liveproducent kommer du ansvara för livesändningar och sköta tekniken bakom. Du har stor förståelse för planering, ljud- och bildteknik, installation, riggning och genomförande. Du är van att arbeta med olika bildmixrar, streamingteknik, kameror och ljud. Du ska även ha erfarenhet av redigering, kvalitetskontroll och slutleverans inom de olika projekten.

Ansök senast: 2022-08-14
Plats: Stockholm

Internship at The Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce (SCC)

The Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce (SCC) offers internship to law students (from). The advertisement is standing, and selection takes place only before each internship period. The SCC offers four 2,5-month internships during a year in the following periods:

 • January – Mars
 • April – June
 • September – November
 • November – January

The SCC was established in 1917 and is part of, but independent from, the Stockholm Chamber of Commerce. The Stockholm Chamber of Commerce is the leading business organization for the Stockholm Capital Region. The SCC consists of a Board and a Secretariat and provides efficient dispute resolution services for both Swedish and international parties.

The SCC is one of the most important and frequently used arbitration institutions worldwide. The high number of international cases - nearly 50% - clearly evidence the strong position of the SCC as a preferred venue for dispute resolution among the international business community. Every year parties from as many as 30-40 countries use the services of the SCC.

The intern will have an opportunity to contribute to the work of the SCC by

 • Reviewing, analyzing legal documents, drafting case summaries for the SCC, Board meetings and conducting legal research in relation to SCC cases.
 • Making translations of court decisions and news as well as analyzing the SCC practice and caseload.
 • Writing articles, overviews of the SCC work and practice.
 • Supporting in organizing events or other projects currently undertaken by the institute.

The internship offers the intern a good introduction to the work undertaken and the cases administered at the SCC and an opportunity to attend Board meetings as well as the events organized by or in cooperation with the SCC.

Plats: Stockholm

Praktik på Stockholms Handelskammare i Uppsala län

Handelskammarens kontor i Uppsala är del av Stockholms Handelskammare. Vi är en medlemsbaserad näringslivsorganisation som varje dag gör skillnad för människorna, företagen och länet. Vi driver och påverkar frågor som är viktiga för Uppsala län och huvudstadsregionens tillväxt och utveckling.

Förutom ett löpande påverkansarbete arrangerar vi många olika mötesplatser mellan näringsliv, politik och akademi. Vi tar även fram olika kunskapsunderlag och analyser, svarar på vissa remisser och representerar näringslivet i externa sammanhang. Arbetet är mycket varierande.

Uppsalakontoret består av tre personer, en regionchef, en event- och kontorsansvarig och en näringspolitisk expert. På Stockholmskontoret har vi ca 45 kollegor som arbetar med näringspolitik, internationell handel, Stockholms Skiljedomsinstitutet, marknad och kommunikation samt administrativt stöd.

Plats: Uppsala

Praktik på marknadsavdelningen

Har du koll på de senaste trenderna inom sociala medier och har ett extra öga för kommunikation?

Stockholms Handelskammare söker student till praktikplats på marknadsavdelningen, annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Vi är politiskt obundna och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion. Vår vision är att bli Europas bästa huvudstadsregion som en plats där symbiosen mellan stad, näringsliv och människa är stark, en plats där människor och företag kan växa.

Stockholms Handelskammares marknadsavdelning ansvarar för vårt varumärke, medlemserbjudande, extern kommunikation och sociala medier. Som en av Sveriges ledande mötesplatser för beslutsfattare inom näringsliv och politik är mötet, det fysiska såväl som det digitala en central del av marknadsavdelningens huvudsakliga ansvarsområden. Vi arrangerar årligen närmare 200 event och seminarier med syftet att skapa värde för existerande medlemmar och i förlängningen attrahera nya.

Varje termin tar marknadsavdelningen emot en praktikant från universitetet, högskolor eller likvärdiga utbildningsinstanser. Tillsammans med teamet under handledning av erfarna medarbetare får du ta del av intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. På ett kreativt sätt får du arbeta med sociala medier och kommunikation.

Exempel på arbetsuppgifter under din praktik är:

 • Skapa intressant innehåll med hjälp av text, bild och rörligt material till våra sociala kanaler.
 • Kommunicera med vår publik och medlemsföretag.
 • Bidra med idéer och input i syfte att förbättra och utveckla vår kommunikation och verksamhet

Plats: Stockholm

Hanna Persson, HR-chef, Stockholms Handelskammare

Certifierad till Great Place to Work

Stockholms Handelskammare har certifierat sig till Great Place to Work. Det är ett kvitto som bekräftar att arbetsplatskulturen och arbetsmiljön är god. 

Praktikplatser

Vi söker löpande engagerade praktikanter inom näringspolitik och marknad. Nedan kan du läsa och ansöka om våra praktikplatser.

Näringspolitiska avdelningen

Stockholms Handelskammares näringspolitiska avdelning tar varje termin emot två praktikanter från universitet och högskolor. Under handledning av erfarna medarbetare erbjuder vi intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du får ta fram underlag och kreativt utveckla handelskammarens analysverksamhet, samt hjälpa till i den löpande seminarieverksamheten med fokus på våra näringspolitiska frågor.

Denna praktik vänder sig till dig som studerar ekonomi, juridik, statsvetenskap, statistik eller till ingenjör, på mastersnivå eller är i slutet av din kandidatexamen.

Praktiken är förlagd på vårt kontor i Stockholm och är på heltid under vårtermin och hösttermin, start och sluttider är flexibla. Annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Marknadsavdelningen

Varje termin tar marknadsavdelningen emot en praktikant från universitetet, högskolor eller likvärdiga utbildningsinstanser. Tillsammans med teamet och under handledning av erfarna medarbetare får du ta del av intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. På ett kreativt sätt får du arbeta med sociala medier och kommunikation.

Denna praktik vänder sig till dig som studerar på Nackademin, Berghs, Medieinstitutet, Hyper Island eller liknade utbildning inom kommunikation och marknadsföring.

Praktiken är förlagd på vårt kontor i Stockholm och är på heltid under vårtermin och hösttermin, start och sluttider är flexibla. Annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Stockholms Handelskammare i Uppsala län

Uppsalakontoret har möjlighet att ta emot en praktikant per termin, företrädesvis med inriktning mot samhällsplanering, statsvetenskap eller ekonomi.

Vi söker praktikanter som har stort intresse för politik, näringsliv, ekonomi, hållbar utveckling och samhällsutveckling. Du har goda analytiska färdigheter. Du tycker antingen om att skriva eller bearbeta siffror, eller både och. Du är initiativrik och har förmåga att både jobba tillsammans med andra och enskilt med egna projekt och enklare analyser. Du är även beredd att bidra med enklare sysslor på kontoret före, under och efter olika event.

Du kommer att samarbeta med kollegor på den näringspolitiska avdelningen i Stockholm, där även del av arbetstiden kan vara förlagd på vårt nya kontor i Gallerian. Normalt sett förläggs arbetet på Klostergatan 13, i centrala Uppsala.

Spontanansökan

Vi tar löpande emot spontanansökningar inom en mängd olika kompetensområden. Vi sparar alla ansökningar i 24 månader och din ansökan blir en del av vår kandidatbank där vi vid behov söker efter nutida eller framtida talanger. Om din ansökan matchar ett behov vi har, kontaktar vi dig via mejl eller telefon på de uppgifter du angett i din ansökan.

Vårt medarbetarebjudande

Vi värnar om att våra medarbetare trivs och mår bra. Vi förstår att det är en förutsättning för att kunna prestera och nå våra högt uppsatta mål. Därför erbjuder vi förmåner som skapar förutsättningar för god hälsa och trivsel.

Friskvårdsbidrag

Vi erbjuder ett ekonomiskt bidrag för att främja den personliga hälsan.

Extra lediga dagar

Alla våra medarbetare får varje år tre extra lediga dagar per år utöver avtalad semester.  

Sjukvårdsförsäkring

Alla våra medarbetare har en förmånlig privatvårdförsäkring som erbjuder både digitala och fysiska vårdbesök till allmänläkare, specialister, fysioterapeuter, psykologer m.fl.  

Föräldralön och föräldrabonus

Vid föräldraledighet kompletterar Handelskammaren en del av lönen utöver Försäkringskassans ersättning och som en extra bonus betalar Handelskammaren ut 10% av månadslönen i 90 dagar. 

 

Tjänstereseförsäkring

Heltäckande tjänstereseförsäkring som täcker alla typer av resor, oavsett hur du reser eller om du reser i Sverige eller utomlands.

Förmånlig pension

Vår tjänstepensionslösning är attraktiv och innehåller likvärdiga och i vissa fall bättre erbjudanden än kollektivavtalade pensionslösningar.  

Fömånsportal

Vi tycker att hållbar hälsa är viktigt. Därför har vi en förmånsportalen med ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter, tjänster och rabatter. Det finns något som passar alla och främjar en hälsosam livsstil.

Det här är Stockholms Handelskammare

 • Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som ägs och drivs på uppdrag av våra medlemsföretag.
   
 • Vi är partipolitiskt obundna och agerar utan vinstintresse med syfte att främja tillväxt och utveckling för en välmående huvudstadsregion.
   
 • Vi får ofta höra att vi är dynamiska och har kunniga och engagerade medarbetare som besitter alla tänkbara kompetenser.
   
 • Vi driver frågor, väcker debatt och samverkar med beslutsfattare för att hjälpa dem att gå från tanke till handling i avgörande frågor som rör stadens utveckling.
   
 • Vårt mål är att Stockholm ska vara Europas bästa huvudstadsregion 2035.

Stockholms Handelskammares värderingar

Våra värderingar är en viktig del av vår vardag och vi ser gärna att du som söker dig hit delar dem med oss.

Vi gör skillnad

Vi är en organisation med hög kapacitet och arbetsglädje. Våra verktyg är många och vi agerar alltid med största engagemang. Vårt fokus är att göra skillnad på riktigt. Från tanke till handling.

Vi är öppna

Vi främjar symbiosen mellan stad, näringsliv och människa. För att lyckas med det krävs ett öppet sinne. Vi lyssnar och tar in de utmaningar och möjligheter som näringslivet står inför. Med ett öppet sinne förbättrar vi vår omvärld.

Vi är oberoende

Vi har sedan vi grundades 1902 varit oberoende. Det har gett oss en distinkt roll och unika möjligheter. Att vara oberoende är en viktig del av vårt arv. Oberoendet är också avgörande för vår framtida relevans.

Vi på Stockholms Handelskammare

På Stockholms Handelskammare har vi en unik bredd av jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare och experter inom internationell handel, bland många andra. Just mixen av kompetenser ser vi som en av våra främsta styrkor.

 • Vår medelålder är 40 år men vi har kollegor från allt mellan 20 års ålder till närmare 65, vilket är både roligt och viktigt för att få flera perspektiv.
 • Mer än hälften av oss som jobbar här är kvinnor. 

Visste du det här om Stockholms Handelskammare?

 • Vi har kontakt med mer än 100 av världens länder.
   
 • Hälften av företagen på Stockholmsbörsens A-lista är medlemmar hos oss.
 • Under 2020 gav avdelningen Internationell handel ut 30 662 stycken intyg och under 2019 utfärdades 562 stycken ATA-carneter till 888 kunder.

 • Våra medlemsföretag sysselsätter tillsammans ungefär en halv miljon människor.

 • Varje år hanterar Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut ungefär 200 mål.

Vi har varit nyskapande sedan 1902

Vill du veta mer om oss?

Hanna Persson, HR-chef, Stockholms Handelskammare
Hanna Persson
Chief People and Culture Officer
08-555 100 08