Bli en del av Stockholms Handelskammare

Vill du vara med och påverka Sveriges framtid? Då har du kommit till rätt plats. Vi på Stockholms Handelskammare gör dagligen skillnad för våra medlemsföretag och för samhället i stort. 

Lediga tjänster

När vi rekryterar ser du våra lediga tjänster här nedan.

Praktikplatser

Vi söker löpande engagerade praktikanter inom näringspolitik och marknad. Nedan kan du läsa och ansöka om våra praktikplatser.

Näringspolitiska avdelningen

Stockholms Handelskammares näringspolitiska avdelning tar varje termin emot två praktikanter från universitet och högskolor. Under handledning av erfarna medarbetare erbjuder vi intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du får ta fram underlag och kreativt utveckla handelskammarens analysverksamhet, samt hjälpa till i den löpande seminarieverksamheten med fokus på våra näringspolitiska frågor.

Denna praktik vänder sig till dig som studerar ekonomi, juridik, statsvetenskap, statistik eller till ingenjör, på mastersnivå eller är i slutet av din kandidatexamen.

Praktiken är förlagd på vårt kontor i Stockholm och är på heltid under vårtermin och hösttermin, start och sluttider är flexibla. Annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Marknadsavdelningen

Varje termin tar marknadsavdelningen emot en praktikant från universitetet, högskolor eller likvärdiga utbildningsinstanser. Tillsammans med teamet och under handledning av erfarna medarbetare får du ta del av intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. På ett kreativt sätt får du arbeta med sociala medier och kommunikation.

Denna praktik vänder sig till dig som studerar på Nackademin, Berghs, Medieinstitutet, Hyper Island eller liknade utbildning inom kommunikation och marknadsföring.

Praktiken är förlagd på vårt kontor i Stockholm och är på heltid under vårtermin och hösttermin, start och sluttider är flexibla. Annonsen är stående och urval sker endast inför varje termin och praktikperiod.

Spontanansökan

Vi tar löpande emot spontanansökningar inom en mängd olika kompetensområden. Vi sparar alla ansökningar i 24 månader och din ansökan blir en del av vår kandidatbank där vi vid behov söker efter nutida eller framtida talanger. Om din ansökan matchar ett behov vi har, kontaktar vi dig via mejl eller telefon på de uppgifter du angett i din ansökan.

Förmåner som anställd
 

Vi värnar om att våra medarbetare trivs och mår bra. Vi förstår att det är en förutsättning för att kunna prestera och nå våra högt uppsatta mål. Därför erbjuder vi förmåner som skapar förutsättningar för god hälsa och trivsel.  

Friskvårdsbidrag

Vi erbjuder ett ekonomiskt bidrag för att främja den personliga hälsan.

Extra lediga dagar

Alla våra medarbetare får varje år tre extra lediga dagar per år utöver avtalad semester.  

Sjukvårdsförsäkring

Alla våra medarbetare har en förmånlig privatvårdförsäkring som erbjuder både digitala och fysiska vårdbesök till allmänläkare, specialister, fysioterapeuter, psykologer m.fl.  

Föräldralön och föräldrabonus

Vid föräldraledighet kompletterar Handelskammaren en del av lönen utöver Försäkringskassans ersättning och som en extra bonus betalar Handelskammaren ut 10% av månadslönen i 90 dagar. 

 

Tjänstereseförsäkring

Heltäckande tjänstereseförsäkring som täcker alla typer av resor, oavsett hur du reser eller om du reser i Sverige eller utomlands.

Förmånlig pension

Vår tjänstepensionslösning är attraktiv och innehåller likvärdiga och i vissa fall bättre erbjudanden än kollektivavtalade pensionslösningar.  

Om Stockholms Handelskammare
Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som ägs och drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Vi är partipolitiskt obundna och agerar utan vinstintresse med syfte att främja tillväxt och utveckling för en välmående huvudstadsregion. Vi får ofta höra att vi är dynamiska med kunniga och engagerade medarbetare, som dessutom besitter alla tänkbara kompetenser. Vi driver frågor, väcker debatt och samverkar med beslutsfattare för att hjälpa dem att gå från tanke till handling i avgörande frågor som rör stadens utveckling. Vårt mål är att skapa Europas bästa huvudstadsregion.

Stockholms Handelskammares värderingar 
Våra värderingar är en viktig del av vår vardag och vi ser gärna att du som söker dig hit delar dem med oss.  

Vi gör skillnad
Vi är en organisation med hög kapacitet och arbetsglädje. Våra verktyg är många och vi agerar alltid med största engagemang. Vårt fokus är att göra skillnad på riktigt. Från tanke till handling.

Vi är öppna
Vi främjar symbiosen mellan stad, näringsliv och människa. För att lyckas med det krävs ett öppet sinne. Vi lyssnar och tar in de utmaningar och möjligheter som näringslivet står inför. Med ett öppet sinne förbättrar vi vår omvärld.

Vi är oberoende
Vi har sedan vi grundades 1902 varit oberoende. Det har gett oss en distinkt roll och unika möjligheter. Att vara oberoende är en viktig del av vårt arv. Oberoendet är också avgörande för vår framtida relevans.

Lisa_Lindqvist

Människorna på handelskammaren
På Stockholms Handelskammare har vi en unik bredd av jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare och experter inom internationell handel, bland många andra. Just mixen av kompetenser ser vi som en av våra främsta styrkor.

  • Vår medelålder är 40 år men vi har kollegor från allt mellan 20 års ålder till närmare 65, vilket är både roligt och viktigt för att få flera perspektiv.
  • Mer än hälften av oss som jobbar här är kvinnor. 
Lisa_Lindqvist

Våra medarbetare

De som vill arbeta på Stockholms Handelskammare är ofta självmotiverade och samhällsintresserade eldsjälar precis som vi. Här får man vara med och bidra till ett bättre samhälle och till huvudstadsregionens tillväxt. Det som driver oss är att få göra skillnad på riktigt i en större kontext, här kan man verkligen vara med och påverka saker och ting till det bättre!

Visste du att? 

  • Vi har kontakt med mer än 100 av världens länder.
  • Hälften av företagen på Stockholmsbörsens A-lista är medlemmar hos oss.
  • Under 2020 gav avdelningen Internationell handel ut 30 662 stycken intyg och under 2019 utfärdades 562 stycken ATA-carneter till 888 kunder.
  • Våra medlemsföretag sysselsätter tillsammans ungefär en halv miljon människor.
  • Varje år hanterar Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut ungefär 200 mål.

Vi har varit nyskapande sedan 1902

Judith Vitense, i halvbild framför en rabatt.

Judith Vitense, Senior Business Advisor

Hon är minst sagt komplex; den salsadansande punkbandstrummisen som föddes i ett land som inte längre finns. Möt Judith Vitense! 

Hedda_Jacobsson

Hedda Jakobsson, Näringspolitisk analytiker

Hon är analytikern som älskar europeiska städer, ordning och reda samt goda viner. 

Vill du veta mer om oss?

hanna persson
Hanna Persson
HR-chef
08-555 100 08