Förändring sedan 1902

Vi har en lång tradition av att ständigt vara aktuella. Hos oss kan du, och alla företagets medarbetare, hämta in kunskap och inspiration i form av seminarier, föreläsningar och rundabordssamtal. Vi är aktiva inom områden som stadsutveckling, grön omställning, digitalisering, infrastruktur, kompetensförsörjning, social hållbarhet och allt där emellan.

Flera anledningar till ett medlemskap

Som medlem i Stockholms Handelskammare är ni medlemmar i en av Sveriges ledande näringslivsorganisationer. Ni är en viktig del av vår gemensamma community som utgörs av samhällsintresserade företag som vill göra skillnad och aktivt arbeta för en starkare och bättre huvudstadsregion. Tillsammans blir vi starkare.

Som medlem väljer du själv hur aktiv du vill vara. Men ett medlemskap i Stockholms Handelskammare ger alltid goda möjligheter till kunskap, inspiration, nätverkande, samverkan och påverkan.

Vad kostar det att vara medlem i Stockholms Handelskammare?

Priser för medlemskap

Vi välkomnar alla typer av företag att bli medlemmar hos oss – allt från egenföretagare till globala bolag. Ju fler medlemmar vi är, desto större möjlighet har vi att kunna förändra och påverka.

Medlemsavgiften i Stockholms Handelskammare betalas en gång per år och är baserad på företagets årliga omsättning.

 • Omsättning på mellan 0 och 10 miljoner kronor ger en årsavgift på 6 000 kronor.
   
 • Omsättning från 10 miljoner upp till 100 miljoner kronor ger en årsavgift på 21 000 kronor.
   
 • Omsättning från 100 miljoner upp till en 1 000 miljoner kronor ger en årsavgift på 51 000 kronor.
   
 • Omsättning från 1 000 miljoner upp till 5 000 miljoner kronor ger en årsavgift på 101 000 kronor.
   
 • Omsättning från 5 000 miljoner upp till 10 000 miljoner kronor ger en årsavgift på 201 000 kronor.
   
 • Omsättning från 10 000 miljoner kronor och mer ger en årsavgift på 251 000 kronor.

Medlemskapet hos oss gäller alla medarbetare på företaget vilket gör att alla anställda har möjlighet att utnyttja våra fina medlemsförmåner.

Hur blir jag medlem i Stockholms Handelskammare?

Så här ansöker du om medlemskap

 • Klicka på länken och fyll i formuläret.
   
 • Efter att du har skickat in formuläret kommer du inom 24 timmar att bli kontaktad av en av våra medlemsansvariga. Då finns möjlighet att få svar på alla dina frågor gällande att bli medlem hos oss. 
   
 • En ansökan om medlemskap är inte bindande. 

Det här gäller kopplat till medlemskapet

Medlemskapet är inte personligt utan gäller alla anställda på medlemsföretaget. Här kan du läsa mer om förmånerna som kommer med ert medlemskap, ni väljer själva i vilken mån ni nyttjar dem.

Medlemsvillkor

 • Medlemskapsåret löper från första dagen i kommande månad från det att medlemskap registreras.
   
 • Ert medlemskap hos oss är löpande och förnyas var tolfte månad i samband med betalning av faktura. Vi tillämpar 30 betalningsdagar av faktura för medlemskap.
   
 • En eventuell uppsägning av medlemskapet behöver ske minst 4 månader innan utgången av medlemsskapsåret och skall kommuniceras skriftligen till medlem@stockholmshandelskammare.se.
   
 • Har du frågor om medlemsvillkor, mejla medlem@stockholmshandelskammare.se eller kontakta vår medlemsservice på telefonnummer 08-555 55 55.
   
 • Glöm inte bort att hela serviceavgiften är avdragsgill i deklarationen.
   

Event & seminarier

Våra event är  välbesökta och mötesplatsen utgör på många sätt hjärtat i vår verksamhet. De uppskattas mycket som inspiration, men kanske främst som en källa för kunskap. Seminarierna, rundabordssamtalen och mötena är naturligtvis också en bra miljö för nätverkande. Att besöka våra många event är gratis för alla medarbetare på medlemsföretaget. Ett tips för att aldrig missa kommande event är att prenumerera på vårt eventbrev.

Blir du nyfiken? Som icke-medlem är du välkommen på två av våra event utan kostnad!

Kunskapsföreläsningar

Som medlemsföretag får alla företagets medarbetare tillgång till våra populära temaföreläsningar. Här kan ni ta del av expertis, erfarenheter och lärdomar inom allt som rör företagande. Det kan handla om hur ni sätter upp en sociala medier-strategi eller hur ni arbetar med rörligt innehåll, retorik, ledarskap eller försäljning.

Vill du veta mer eller har du rentav en idé för en föreläsning? Kontakta oss! Det är ett bra sätt att nå ut med expertis och knyta nya affärskontakter.

Rundabordssamtal

Varje år arrangerar vi ett flertal rundabordssamtal där de medverkande samtalar om olika aktuella frågor och utmaningar i en mindre krets. Ämnena varierar. Exempelvis kan hållbarhetschefer från stora bolag möta ansvarig minister för att diskutera olika ståndpunkter och perspektiv på miljö- och klimatfrågan. Eller som när trygghets- och säkerhetsfrågor tas upp med inrikesministern. Vi initierar samtalen och anpassar sedan upplägget efter antalet deltagare och det frågeområde som ska diskuteras.

Expertpresentationer för mindre grupper

Som en av landets ledande näringslivsorganisationer kan vi erbjuda exklusiva besök från någon av våra experter. Vi har sakkunskap inom en mängd områden, till exempel konjunktur och ekonomi, bostadsmarknad och stadsbyggnad, social hållbarhet, infrastruktur, grön omställning, trygghet och säkerhet samt ledarskap – för att nämna några. Våra medarbetare ger gärna skräddarsydda dragningar och presentationer i en mindre krets.

Är ni intresserade av att få ett exklusivt besök till ert ledningsgruppsmöte från någon av våra experter? Kontakta oss så berättar vi mer.

Rapporter

Vårt arbete mynnar varje år ut i ett antal rapporter inom viktiga områden. Med hjälp av data och statistik, fakta och expertis blåser vi liv i och synliggör ett antal utmaningar för huvudstadsregionens och Sveriges utveckling och attraktivitet. Du som är medlem ges på det här sättet möjlighet till kunskap på djupet inom en rad för näringslivet viktiga områden. Dessutom släpper vi fyra gånger per år Stockholmsbarometern, en konjunkturrapport som tar tempen på den ekonomiska utvecklingen i huvudstadsregionen. Vill du veta mer om vilka ämnesområden som är aktuella just nu? Kontakta oss!

Årliga event

Distinget
Sedan 1968 träffas företrädare för akademin, näringslivet, politiker och tjänstemän från Uppsala län på Distinget. Första tisdagen i februari varje år möts nyckelaktörer för att diskutera regionens viktigaste frågor. Räkna med framstående talare och spännande idéer!

Årsmöte
Under senvåren äger alltid handelskammarens årsmöte rum. Det sker över en trerätters lunch där det dessutom bjuds på både inspiration och underhållning. Mingla och nätverka med beslutsfattare inom näringsliv och politik på denna klassiska tillställning.

Tulldagen
Tulldagen är ett årligt återkommande event som genomförs tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Transportindustriförbundet och Tullverket. Det är för dig som arbetar med internationell handel, tull och transportfrågor. Under trevliga former får du möjlighet att träffa branschkollegor, kunder och samarbetspartners. 

Affärsnätverk

Genom vårt unika kontaktnät är Stockholms Handelskammare den naturliga länken mellan näringsliv, stad och politiken. Något som gör att vi tillsammans med dig i ledande befattning har möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra affärsnätverk är designade och skapade av våra kompetenta experter på Stockholms Handelskammares respektive avdelningar. 

Rabatter

Handelsdokument
Som medlemsföretag erhåller ni rabatter på ATA-carnet, ursprungscertifikat, EUR.1 och alla andra handelsdokument som handelskammaren utfärdar.

Styrelseakademien Stockholm
Förutom tillgång till landets kraftfullaste mötesplats, så erhåller ni som medlemsföretag rabatt på certifieringsutbildningar och fortsättningsutbildningar som arrangeras av Styrelseakademien Stockholm. 

Följ med oss på resan mot Europas bästa huvudstadsregion

Har du frågor om medlemskap? 

Ellen Frostell, näringspolitisk samordnare på Stockholms Handelskammare
Ellen Frostell
Näringspolitisk koordinator
08-555 100 34