Förändring sedan 1902

Stockholms Handelskammare grundades 1902 och har sedan dess ständigt varit aktuella. Hos oss kan du som medlem, ihop med alla företagets medarbetare, hämta kunskap och inspiration i form av seminarier, föreläsningar och rundabordssamtal. Vi är aktiva inom områden som stadsutveckling, grön omställning, digitalisering, infrastruktur, kompetensförsörjning, social hållbarhet och allt där emellan.

Flera anledningar till ett medlemskap

Vårt community utgörs av samhällsintresserade företag som vill göra skillnad och aktivt arbeta för en starkare och bättre huvudstadsregion.

Som medlem väljer du själv hur aktiv du vill vara. Ett medlemskap i Stockholms Handelskammare ger alltid goda möjligheter till kunskap, inspiration, nätverkande, samverkan och påverkan. Medlemskapet hos oss gäller alla medarbetare på företaget vilket gör att alla anställda har möjlighet att utnyttja våra medlemsförmåner.

Fördelarna med medlemskapet

Sveriges främsta mötesplats

Sveriges främsta mötesplats

Varje år arrangerar vi ett hundratal event som du som medlem får möjlighet att delta i. Kom och ta del av kunskap och bli inspirerad, eller var en av kunskapsspridarna under våra seminarier. Hos oss möts näringslivet, politiken, akademin och samhällsintresserade för att tillsammans förbättra huvudstadsregionen.

Vi driver dina frågor

Vi driver dina frågor

Hos oss möts samhällsintresserade företag som aktivt vill arbeta för en starkare och bättre huvudstadsregion. Vi är din strategiska partner när du vill göra skillnad på riktigt. Vi hjälper till att påverka och driva förändring i frågor som är viktiga för både företag och individer i regionen: kompetensförsörjning, energi och grön omställning, trygghet och säkerhet, infrastruktur och transporter, ekonomi och konjunktur, stadsutveckling, digitalisering, bostadsmarknad, internationella frågor och EU. För att bara nämna några av de frågor vi arbetar med.

Jessika Roswall, Sveriges EU-minister (M)

Boka en av våra näringspolitiska experter

Har du ledningsgruppsmöte, kickoff eller personalmöte – låna in en av våra näringspolitiska experter för att få en analys av det senaste som sker inom bland annat konjunkturen, bostadsmarknaden, infrastruktur eller den gröna omställningen.

Hyr Stockholms Handelskammare lokal för event och seminarium.

Hyr vår eventyta och medlemslounge

Arrangera event eller seminarier i vår supercentrala miljö med den senaste tekniken. Vi erbjuder en av Stockholms absolut coolaste eventlokaler. Som medlem får du möjlighet att hyra vår eventyta och medlemslounge till ett konkurrenskraftigt och rabatterat pris.

I vår fullt utrustade studio finns möjlighet till livestreaming och inspelning.

Hyr vår streaming- och filmstudio

Streama ditt event eller seminarium från vår fullt utrustade studio när du hyr vår eventyta, eller låna studion för att spela in film till ditt företag. Som medlem får du kraftig rabatt när du hyr studion.

Stockholms Handelskammares nätverk

Upptäck våra skräddarsydda nätverk

För att nå framgång i de utmaningar och möjligheter som näringslivet står inför krävs ständig utveckling. Våra nätverk är skräddarsydda för att ge dig unika möjligheter att knyta nya kontakter och fördjupa dig inom olika områden – och som medlem har du möjlighet att delta till ett förmånligt pris.

Stockholms Handelskammares årsmöte på Skeppsholmen

Årsmötet – en av årets höjdpunkter

Som medlem blir du inbjuden till vårt årsmöte där styrelsen och fullmäktige utses. Årsmötet är ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter, lyssna på inspirerande talare och vara med och påverka.

Frågor och svar om medlemskap i Stockholms Handelskammare

Medlemskapet är inte personligt utan gäller alla anställda på medlemsföretaget. Som medlem väljer du själv i vilken mån du vill nyttja medlemsförmånerna.

Vad kostar det att vara medlem i Stockholms Handelskammare?

Vi välkomnar alla typer av företag att bli medlemmar hos oss – allt från egenföretagare till globala bolag. Ju fler medlemmar vi är, desto större möjlighet har vi att kunna förändra och påverka.

Medlemsavgiften i Stockholms Handelskammare betalas en gång per år och är baserad på företagets årliga omsättning. Avgiften beslutas av Stockholms Handelskammares medlemmar under årsmötet.

 • Omsättning på mellan 0 och 10 miljoner kronor ger en årsavgift på 7 000 kronor.
   
 • Omsättning från 10 miljoner upp till 100 miljoner kronor ger en årsavgift på 30 000 kronor.
   
 • Omsättning från 100 miljoner upp till en 1 000 miljoner kronor ger en årsavgift på 70 000 kronor.
   
 • Omsättning från 1 000 miljoner upp till 5 000 miljoner kronor ger en årsavgift på 150 000 kronor.
   
 • Omsättning från 5 000 miljoner upp till 10 000 miljoner kronor ger en årsavgift på 300 000 kronor.
   
 • Omsättning från 10 000 miljoner kronor och mer ger en årsavgift på 350 000 kronor.

Avgiften för medlemskapet består av två delar: En medlemsavgift om 1000 kronor per år, samt en serviceavgift baserad på företagets omsättning. Medlemsavgiften är densamma för alla medlemmar oavsett storlek. 

Glöm inte bort att hela serviceavgiften är avdragsgill i deklarationen.

Hur ser medlemsvillkoren ut?

 • Medlemskapsåret löper från första dagen i kommande månad från det att medlemskap registreras.
   
 • Ert medlemskap hos oss är löpande och förnyas var tolfte månad i samband med betalning av faktura. Vi tillämpar 30 betalningsdagar av faktura för medlemskap.
   
 • En eventuell uppsägning av medlemskapet behöver ske minst 4 månader innan utgången av medlemsskapsåret och skall kommuniceras skriftligen till medlem@stockholmshandelskammare.se.
   
 • Har du frågor om medlemsvillkor, mejla medlem@stockholmshandelskammare.se eller kontakta vår medlemsservice på telefonnummer 08-555 55 55.
   
 • Avgiften för medlemskapet består av två delar: en medlemsavgift om 1 000 kronor per år, samt en serviceavgift baserad på företagets omsättning. Medlemsavgiften är densamma för alla medlemmar oavsett storlek.
   
 • Glöm inte bort att hela serviceavgiften är avdragsgill i deklarationen.

Hur gör jag för att bli medlem?

 • Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret.

 • Efter att du har skickat in formuläret kommer du inom 24 timmar att bli kontaktad av en av våra medlemsansvariga. Då finns också möjlighet att få svar på dina frågor gällande att bli medlem hos oss. 
   
 • En ansökan om medlemskap är inte bindande.

Vilka rabatter får jag som medlem?

Medlemmar i Stockholm Handelskammare får flera fina rabatter: 

 • Ni får hyra vår eventyta till ett extra förmånligt pris. 
   
 • Ni kan hyra vår fullt utrustade studio för att livestreama event som ni arrangerar i vår eventyta, eller för att spela in rörligt innehåll för ert företag. 
   
 • Ni får rabatt på ATA-carnet, ursprungscertifikat, EUR.1 och alla andra handelsdokument som Stockholms Handelskammare utfärdar. 
   
 • Ni har möjlighet att bli en del av våra spännande nätverk till ett rabatterat pris. 

Det här är Stockholms Handelskammare

• Vi grundades 1902 av Stockholms köpmannaförening.

• Vi är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Organisationen är politiskt obunden och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion.

• Vår vision är att bli Europas bästa huvudstadsregion där symbiosen mellan stad, näringsliv och människa är stark.

• Medlemsavgiften i Stockholms Handelskammare betalas en gång per år och är baserad på företagets årliga omsättning.

Visste du detta om Stockholms Handelskammare?

>500 000

Våra cirka 1 300 medlemsföretag sysselsätter mer än 500 000 personer. 

100

Varje år arrangerar vi omkring 100 event och seminarier. 

10 000

Så många personer besöker våra mötesplatser i Stockholm och Uppsala varje år. 

Följ med på vår resa mot Europas bästa huvudstadsregion!

Jessica Nilsson, Customer Success Manager på Stockholms Handelskammare
Jessica Nilsson
Customer Success Manager
08-555 100 05