Välkommen till oss!

Vi är en strategisk partner till samhällsintresserade företag som vill göra skillnad på riktigt. Tillsammans har vi kraften att påverka och förändra utvecklingen i frågor som är viktiga för våra medlemmar. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst. 

 

Förändring sedan 1902
Vi har en lång tradition av att ständigt vara aktuella. Hos oss kan ni, och alla era medarbetare, hämta in kunskap och inspiration i form av seminarier, föreläsningar och rundabordssamtal. Vi är aktiva inom områden som stadsutveckling, grön omställning, digitalisering, infrastruktur, kompetensförsörjning, social hållbarhet och allt där emellan.

medlem

Flera anledningar till ett medlemskap
Som medlem väljer du själv hur aktiv du vill vara. Men ett medlemskap i Handelskammaren ger alltid goda möjligheter till kunskap, inspiration, nätverkande, samverkan och påverkan. 

Medlemsförmåner
Medlemskapet är inte personligt utan gäller alla anställda på medlemsföretaget. Här kan ni läsa mer om förmånerna som kommer med ert medlemskap, ni väljer själva i vilken mån ni nyttjar dem.

Event & seminarier

Våra event är  välbesökta och mötesplatsen utgör på många sätt hjärtat i vår verksamhet. Den uppskattas mycket som inspiration, men kanske främst som en källa för kunskap. Seminarierna, rundabordssamtalen och mötena är naturligtvis också en bra miljö för nätverkande. Att besöka våra många event är gratis för alla medarbetare på medlemsföretaget. Ett tips för att aldrig missa kommande event är att prenumerera på vårt eventbrev.

Blir du nyfiken? Som icke-medlem är du välkommen på två av våra event utan kostnad!

Kunskapsföreläsningar

Som medlemsföretag får alla era medarbetare tillgång till våra populära temaföreläsningar. Här kan ni ta del av expertis, erfarenheter och lärdomar inom allt som rör företagande. Det kan handla om hur du sätter upp en sociala medier-strategi eller hur du arbetar med rörligt innehåll, retorik, ledarskap eller försäljning.

Vill du veta mer eller har du rentav en idé för en föreläsning? Kontakta oss! Det är ett bra sätt att nå ut med expertis och knyta nya affärskontakter.

Rundabordssamtal

 

Varje år arrangerar vi ett flertal rundabordssamtal där de medverkande samtalar om olika aktuella frågor och utmaningar i en mindre krets. Ämnena varierar. Exempelvis kan hållbarhetschefer från stora bolag möta ansvarig minister för att diskutera olika ståndpunkter och perspektiv på miljö- och klimatfrågan. Eller som när trygghets- och säkerhetsfrågor tas upp med inrikesministern. Vi initierar samtalen och anpassar sedan upplägget efter antalet deltagare och det frågeområde som ska diskuteras.

Expertpresentationer för mindre grupper

Som en av landets ledande näringslivsorganisationer kan vi erbjuda exklusiva besök från någon av våra experter. Vi har sakkunskap inom en mängd områden, till exempel konjunktur och ekonomi, bostadsmarknad och stadsbyggnad, social hållbarhet, infrastruktur, grön omställning, trygghet och säkerhet samt ledarskap – för att nämna några. Våra medarbetare ger gärna skräddarsydda dragningar och presentationer i en mindre krets.

Är ni intresserade av att få ett exklusivt besök till ert ledningsgruppsmöte från någon av våra experter? Kontakta oss så berättar vi mer.

Rapporter

Vårt arbete mynnar varje år ut i ett antal rapporter inom viktiga områden. Med hjälp av data och statistik, fakta och expertis blåser vi liv i och synliggör ett antal utmaningar för huvudstadsregionens och Sveriges utveckling och attraktivitet. För dig som medlem ger detta möjlighet till kunskap på djupet inom en rad för näringslivet viktiga områden. Dessutom släpper vi fyra gånger per år Stockholmsbarometern, en konjunkturrapport som tar tempen på den ekonomiska utvecklingen i huvudstadsregionen. Vill du veta mer om vilka ämnesområden som är aktuella just nu? Kontakta oss!

Årliga event

Julmötet
Sedan 1917 är Julmötet ett av våra mest eftertraktade event. Det är exklusivt för medlemmar och ni behöver vara ute i god tid för att få en plats! På Julmötet bjuds det på mat och underhållning i toppklass, och vi vågar påstå att möjligheten till nätverkande är minst lika bra.

Distinget
Sedan 1968 träffas företrädare för akademin, näringslivet, politiker och tjänstemän från Uppsala län på Distinget. Första tisdagen i februari varje år möts nyckelaktörer för att diskutera regionens viktigaste frågor. Räkna med framstående talare och spännande idéer!

Årsmöte
Under senvåren äger alltid handelskammarens årsmöte rum. Det sker över en trerätters lunch där det dessutom bjuds på både inspiration och underhållning. Mingla och nätverka med beslutsfattare inom näringsliv och politik på denna klassiska tillställning.

Tulldagen
Tulldagen är ett årligt återkommande event som genomförs tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Västsvenska Handelskammaren, Transportindustriförbundet och Tullverket. Det är för dig som arbetar med internationell handel, tull och transportfrågor. Under trevliga former får du möjlighet att träffa branschkollegor, kunder och samarbetspartners. 

Affärsnätverk

Genom vårt unika kontaktnät är Stockholms Handelskammare den naturliga länken mellan näringsliv, stad och politiken. Något som gör att vi tillsammans med dig i ledande befattning har möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra affärsnätverk är designade och skapade av oss och våra kompetenta experter på Stockholms Handelskammares respektive avdelningar, tillsammans med erfarna nätverksledare. 

Rabatter

Handelsdokument
Som medlemsföretag erhåller ni rabatter på ATA-carnet, ursprungscertifikat, EUR.1 och alla andra handelsdokument som handelskammaren utfärdar.

Styrelseakademien Stockholm
Förutom tillgång till landets kraftfullaste mötesplats, så erhåller ni som medlemsföretag rabatt på certifieringsutbildningar och fortsättningsutbildningar som arrangeras av Styrelseakademien Stockholm. 

 

 

Följ med oss på resan mot Europas bästa huvudstadsregion

Har du frågor om medlemskap? 

Ellen Frostell, projektledare, Stockholms Handelskammare
Ellen Frostell
Projektledare
08-555 100 34