English en

Välkommen till oss!

Stockholms Handelskammare är din, och alla andra samhällsintresserade företags, strategiska partner när ni vill göra skillnad på riktigt. Tillsammans har vi kraften att påverka och förändra utvecklingen i frågor som är viktiga för dig och våra andra medlemmar. Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst. 

Bli medlem här

Förändring sedan 1902

Stockholms Handelskammare grundades 1902 och har sedan dess ständigt varit aktuella. Vi är en politiskt oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av medlemsföretagen. Hos oss kan du som medlem, ihop med alla företagets medarbetare, hämta kunskap och inspiration i form av seminarier, föreläsningar och rundabordssamtal. Vi är aktiva inom områden som stadsutveckling, grön omställning, digitalisering, infrastruktur, kompetensförsörjning, social hållbarhet och allt där emellan.

Medlemskapet

Vårt community utgörs av samhällsintresserade företag som vill göra skillnad och aktivt arbeta för en starkare och bättre huvudstadsregion. Ett medlemskap i Stockholms Handelskammare ger alltid goda möjligheter till kunskap, inspiration, nätverkande, samverkan och påverkan. Hos oss kan du som medlem hämta kunskap och inspiration i form av seminarier, föreläsningar och rundabordssamtal. Som medlem väljer du själv hur aktiv du vill vara.

Medlemskapet gäller alla anställda på medlemsföretaget, vilket gör att samtliga har möjlighet att utnyttja våra medlemsförmåner. Vi genomför ungefär 200 event varje år, och vi arbetar nära våra medlemmar kring agendor och deltagande både i paneler och som gäster på seminarier, middagar eller rundabordssamtal.

Medlemsförmåner

Julmötet

En av vinterns stora höjdpunkter är Julmötet, då vi bjuder in våra medlemmar för en kväll med scensamtal från intressanta talare som speglar aktuella frågor i Sverige och världen.

Det här är Stockholms Handelskammare

Vi grundades 1902 av Stockholms köpmannaförening. Vi är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Organisationen är politiskt obunden och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion. Vår vision är att bli Europas bästa huvudstadsregion där symbiosen mellan stad, näringsliv och människa är stark.

Frågor och svar om medlemskap i Stockholms Handelskammare

Vad gör Stockholms Handelskammare?

Stockholms Handelskammare är en svensk handelskammare som verkar i huvudstadsregionen. Vår vision är att Stockholm ska vara Europas bästa huvudstadsregion. Handelskammaren i Stockholm är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av medlemsföretagen. Organisationen är politiskt obunden och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion.

Kan jag som privatperson bli medlem?

Vi välkomnar alla typer av företag att bli medlemmar hos oss- allt från egenföretagare till globalt etablerade bolag. Ju fler medlemmar vi är, desto större möjlighet har vi att kunna förändra och påverka. Ett medlemskap i Stockholms Handelskammare kan tecknas av företag, näringsidkare och näringslivsorganisationer. Medlemskapet kan alltså inte tecknas av individer.

Kan jag som inte är medlem i Handelskammaren delta på event?

De flesta av våra event är en förmån för våra medlemmar och därför inte öppna för anmälan. Om du ännu inte är medlem i Stockholms Handelskammare och är nyfiken på medlemskapet och eventen är du dock välkommen att delta för att uppleva en av våra mest uppskattade förmåner.

Vad kostar det att vara medlem?

Vi välkomnar alla typer av företag att bli medlemmar hos oss – allt från egenföretagare till globala bolag. Ju fler medlemmar vi är, desto större möjlighet har vi att kunna förändra och påverka.

Medlemsavgiften i Stockholms Handelskammare betalas en gång per år och är baserad på företagets årliga omsättning. Avgiften beslutas av Stockholms Handelskammares medlemmar under årsmötet.

 • Omsättning på mellan 0 och 10 miljoner kronor ger en årsavgift på 7 000 kronor.
   
 • Omsättning från 10 miljoner upp till 100 miljoner kronor ger en årsavgift på 30 000 kronor.
   
 • Omsättning från 100 miljoner upp till en 1 miljard kronor ger en årsavgift på 70 000 kronor.
   
 • Omsättning från 1 miljard upp till 5 miljarder kronor ger en årsavgift på 130 000 kronor.
   
 • Omsättning mellan 5–10 miljarder kronor ger en årsavgift på 300 000 kronor.
   
 • Omsättning från 10 miljarder kronor och mer ger en årsavgift på 350 000 kronor.

Avgiften för medlemskapet består av två delar: En medlemsavgift om 1000 kronor per år, samt en serviceavgift baserad på företagets omsättning. Medlemsavgiften är densamma för alla medlemmar oavsett storlek. 

Glöm inte bort att hela serviceavgiften är avdragsgill i deklarationen.

Hur ser medlemsvillkoren ut?

 • Medlemskapsåret löper från första dagen i kommande månad från det att medlemskap registreras.
   
 • Ert medlemskap hos oss är löpande och förnyas var tolfte månad i samband med betalning av faktura. Vi tillämpar 30 betalningsdagar av faktura för medlemskap.
   
 • En eventuell uppsägning av medlemskapet behöver ske minst 4 månader innan utgången av medlemsskapsåret och skall kommuniceras skriftligen till medlem@stockholmshandelskammare.se.
   
 • Har du frågor om medlemsvillkor, mejla medlem@stockholmshandelskammare.se eller kontakta vår medlemsservice på telefonnummer 08-555 55 55.
   
 • Avgiften för medlemskapet består av två delar: en medlemsavgift om 1 000 kronor per år, samt en serviceavgift baserad på företagets omsättning. Medlemsavgiften är densamma för alla medlemmar oavsett storlek.
   
 • Glöm inte bort att hela serviceavgiften är avdragsgill i deklarationen.

Hur gör jag för att bli medlem?

 • Klicka här och fyll i formuläret.
 • Efter att du har skickat in formuläret kommer du inom 24 timmar att bli kontaktad av en av våra medlemsansvariga. Då finns också möjlighet att få svar på dina frågor gällande att bli medlem hos oss. 
 • En ansökan om medlemskap är inte bindande.

Vilka rabatter får jag som medlem?

Medlemmar i Stockholm Handelskammare får flera fina rabatter: 

 • Ni får hyra vår eventyta till ett extra förmånligt pris. 
 • Ni kan hyra vår fullt utrustade studio för att livestreama event som ni arrangerar i vår eventyta, eller för att spela in rörligt innehåll för ert företag. 
 • Ni får rabatt på ATA-carnet, ursprungscertifikat, EUR.1 och alla andra handelsdokument som Stockholms Handelskammare utfärdar. 
 • Ni har möjlighet att bli en del av våra spännande nätverk till ett rabatterat pris. 

Visste du detta om Stockholms Handelskammare?

>500 000

Våra cirka 1 300 medlemsföretag sysselsätter mer än 500 000 personer. 

100

Varje år arrangerar vi omkring 100 event och seminarier. 

10 000

Så många personer besöker våra mötesplatser i Stockholm och Uppsala varje år. 

Följ med på vår resa mot Europas bästa huvudstadsregion!

Bli medlem här

Camilla Nilsson

Camilla Nilsson

Sales & Member Operations Manager 08-555 100 24 camilla.nilsson@stockholmshandelskammare.se E-mail