English en
Polisbil med stadshuset i bakgrunden

Trygghet och säkerhet

För att människor ska må bra måste de känna trygghet. Men tyvärr har både brottsligheten och otryggheten ökat på senare tid. Detta är en oroande samhällsutveckling och näringslivet drabbas nu hårt.

Många företag som riktar sig till allmänheten, som butiker, restauranger och andra serviceföretag, utsätts för hot, våld och stölder. Och den organiserade kriminaliteten och cyberbrotten tar sig rätt in i myndigheter och företag och kostar det svenska näringslivet ofattbara 100 miljarder kronor varje år.

Förutom det lidande det skapar för dem som utsätts, sätter brottsligheten käppar i hjulet för huvudstadsregionens utveckling på flera plan. För när tryggheten och säkerheten i samhället minskar, utmanas också landets och huvudstadens internationella attraktivitet. Samtidigt är vi helt beroende av att kunna locka till oss kompetens, investeringar och besökare. Det här är ett komplext problem som företagen inte kan lösa på egen hand.

Näringslivet kräver en förändring – samtidigt som företagen tydligt signalerar att de önskar engagera sig i det brottspreventiva arbetet och vara en del av lösningen. Stockholms Handelskammare är näringslivets konstruktiva röst i den debatten.

Nyheter om trygghet och säkerhet

Rapporter om Trygghet och säkerhet

Intresserad av trygghet- och säkerhetsfrågor?

Fredrik Erfelt

Fredrik Erfelt

Biträdande näringspolitisk chef 070-560 03 42 fredrik.erfelt@stockholmshandelskammare.se E-mail