English en

Urban Development är nätverket för dig som är verksam i samhällsbyggnadssektorn eller har en ledande position vid någon av stadens besöksnäringsdestinationer. 

Affärsnätverket Urban Development – FULLSATT

Det här nätverket samlar visionära och kreativa ledare inom stadsutveckling som drivs av ett starkt engagemang för att skapa framtidssäkrade, konkurrenskraftiga och attraktiva städer. Det riktar sig till dig som är verksam i samhällsbyggnadssektorn (vid ett fastighetsbolag, arkitektbolag eller hos en bostadsutvecklare) alternativt har en ledande position vid någon av stadens besöksnäringsdestinationer.  

Här bygger du unika relationer med personer på motsvarande funktioner i andra delar av näringslivet. Du får också vid varje nätverkstillfälle möjlighet att träffa och samtala med några av Europas främsta experter på stads- och platsutveckling, som medverkar som gästtalare.  

Rebecca Rubin, deltagare i Stockholms Handelskammares nätverk Urban Development

”Nätverket ger deltagarna en möjlighet att i en väldigt specifik samtidskontext reflektera över nuläget och få flera perspektiv på detta, men också en chans att diskutera vägen och visionen framåt.”

Rebecca Rubin

Chef för social hållbarhet och affärsutvecklare hos Sveafastigheter, lärare i arkitektur på Kungliga Tekniska Högskolan och rådgivare till Londons borgmästare

Vad vi erbjuder

  • Skräddarsydd nätverksgrupp med personer som matchar dina behov och mål
  • Inspirerande samtal och workshops
  • Sex nätverksverksträffar (halvdagar)
  • Extern föreläsare vid varje träff, med innehåll framtaget för att passa just er grupp

Upplägg

För att näringslivet ska kunna utvecklas – för att människor ska vilja och kunna bo i, arbeta i, och besöka Stockholm – är vi beroende av att den fysiskt byggda staden hela tiden utvecklas, blir smartare, mer hållbar och mer attraktiv.  

Utöver best practices och goda exempel på intressanta initiativ och projekt inom stads- och platsutveckling kommer vi också att adressera andra urbana frågeställningar i den fysiskt byggda miljön i staden – till exempel de hot som städer står inför i form av klimatförändringar, segregation och framtida pandemier.

 En värdefull del av innehållet kommer att vara interaktionen mellan er som deltagarna i form av samtal och workshops. Notera att full sekretess råder under nätverksträffarna. 

Nätverksledare – Per Ankersjö

Årets nätverksledare för Urban Development är Per Ankersjö. Per är senior rådgivare och medgrundare av public affairs-byrån A Beautiful Soup – specialiserad på kommunikation inom hållbar stadsutveckling och samhällsbyggnad. Per har en bakgrund som politiker, bland annat som stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad, och han har flera decenniers erfarenhet från politik på flera nivåer. Han har även arbetat inom mediabranschen under tio år. Per är utbildad inom samhällsplanering och nationalekonomi.

Kostnad

24 500 kronor/år (ex moms) för Stockholms Handelskammares medlemmar. 36 500 kronor/år (ex moms) för icke medlemsföretag. Deltagandet i nätverket är personligt och kan inte överlåtas. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar i Stockholms Handelskammare, eller är ni intresserade av att få veta mer om medlemskapet och vad vi kan göra för er? Kontakta oss här!

Ansök till Urban Development

Vi arbetar noga med sammansättningen av gruppen i syfte att skapa de allra bästa förutsättningarna för att du deltagare ska få maximalt utbyte. Därför har vi ett ansökningsförfarande. När vi har mottagit din ansökan återkopplar vi till dig.

Till ansökan

Vill du veta mer om Urban Development?