English en

Urban Development – Accelerate

Nätverksprogrammet för ambitiösa samhällsbyggare med fokus på kompetensutveckling och affärsnätverk

Start oktober 2024 – ansökan öppen

Ta nästa steg som samhällsbyggare

Urban Development – Accelerate samlar visionära, drivna talanger inom stadsutveckling som drivs av ett starkt engagemang för att skapa framtidssäkrade, konkurrenskraftiga och attraktiva städer. Programmet riktar sig till dig som har jobbat ett par år inom samhällsbyggnadssektorn, vid ett fastighetsbolag, byggbolag, arkitektbyrå eller hos en bostadsutvecklare och vill utvecklas i din karriär.

Inom ramarna för programmet bygger du ett professionellt nätverk med personer i liknande position som du från andra delar av näringslivet. Det ger dig en unik inblick i andra bolags utmaningar och en möjlighet för gruppen att dela erfarenheter. Du får också vid varje nätverkstillfälle möjlighet att träffa och samtala med några av Sveriges främsta experter på stads- och platsutveckling, som medverkar som gästtalare. 

I korthet:

  • Skräddarsydd grupp med personer som matchar dina behov och mål
  • Inspirerande samtal och workshops
  • Sex träffar (halvdagar)
  • Omvärldsbevakning och aktuella teman
  • Externa föreläsare
  • Utökat professionellt nätverk
  • Personlig utveckling och stärkt ledarskap

Vem vi tror att du är

Detta program riktar sig till dig som arbetat ett par år efter examen och är verksam inom bygg, fastighet, stadsutveckling eller arkitektur. Kanske är du affärsutvecklare eller bostadsutvecklare eller så har du en roll inom kommunikation, hållbarhet eller public affairs.

För ledare inom stadsutveckling rekommenderar vi nätverksprogrammet Urban Development – Executive.

Har du frågor om programmet eller ansökningsprocessen? Kontakta Helena Velin, program- och nätverksansvarig.

Hur går det till?

Vi har en ansökningsprocess för att säkerställa en välmatchad och trygg grupp.

Det som gör vårt program unikt är sammansättningen av lärande, inspiration, omvärldsbevakning och utbytet inom gruppen. Det är i dessa sammanhang, när tankar möts och idéer flödar, som verkliga framsteg skapas.

Upplägg

Programmet sträcker sig över sex intensiva moduler under ett år, med start i oktober 2024.

Utöver best practices och goda exempel på intressanta initiativ och projekt inom stads- och platsutveckling kommer vi också att prata om andra urbana frågeställningar och utmaningar som finns i staden. Exempel på dessa är mark- och planpolitik, social hållbarhet, dialog mellan näringsliv och politiken samt frågeställningen ”vad är en attraktiv stad – och hur bygger vi den?” Vi anpassar även delar av innehållet baserat på deltagarnas behov.

 En värdefull del av innehållet kommer att vara interaktionen mellan er som deltagarna i form av erfarenhetsutbyte och diskussioner. Notera att full sekretess råder under nätverksträffarna. 

Programmet berör bland annat stadsbyggnadspolitik, urbanisering, studiebesök, hållbarhet, ledarskap.

Tis 8/10 13.00-17.00
Tis 5/11 8.00-12.00
Tis 14/1 13.00-17.00
Tis 11/2 8.00-12.00
Tis 11/3 13.00-17.00
Tis 8/4 13.00-17.00

Start september 2024 – till ansökan – Sista ansökningsdatum 1/7

”För detta unga nätverk anser jag att det är viktigt att även inkludera en framåtblickande dimension där man kan spekulera, tänka och skapa idéer om hur städer kommer att utvecklas både fysiskt och kulturellt. Syftet är att ge deltagarna en känsla av framtidsansvar och att öppna upp för den typen av dialog.”

Tor Wilson

nätverksledare för Urban Development – Accelerate

Röster från tidigare deltagare

Nätverksledare

Tor Wilson

Tor är konsult och projektledare på public affairs-byrån A Beautiful Soup – specialiserad på kommunikation inom hållbar stadsutveckling och samhällsbyggnad. Tor har tidigare arbetat med stadsutvecklingsprojekt i Stockholm, är ekonom och har en masterexamen i kommunikation från Bologna Business School.

Kostnad

24 500 kronor/år (ex moms) för Stockholms Handelskammares medlemmar. 36 500 kronor/år (ex moms) för icke medlemsföretag. Deltagandet i nätverket är personligt och kan inte överlåtas. Är du osäker på om ditt företag är medlemmar i Stockholms Handelskammare, eller är ni intresserade av att få veta mer om medlemskapet och vad vi kan göra för er? Kontakta oss här!

Vill du veta mer?

Har du frågor om Urban Development – Accelerate? Eller hittar du inte programmet för dig? Välkommen att kontakta mig.

Helena Velin

Helena Velin

Program- och nätverksansvarig 08-555 100 29 helena.velin@stockholmshandelskammare.se E-mail

Läs mer om våra nätverksprogram