English en

Nyheter

Här hittar du nyheter från Stockholms Handelskammare.

Artikel 2 juli 2024

Tips på läsning – fem bra rapporter att läsa i sommar

Semesterdagar och tid över för intressant läsning? Här är tips på fem spännande rapporter från Stockholms Handelskammare som du kanske ännu inte hunnit läsa.

Helena Velin är program- och nätverksansvarig på Stockholms Handelskammare. I höst lanserar hon sju nischade program för både talanger och ledare.
Artikel 17 juni 2024

Ett nätverksprogram framtidssäkrar din kompetens – och bygger nätverk

Vad innebär det att delta i ett nätverksprogram? Hur skapas den psykologiska trygghet som möjliggör unikt utbyte mellan deltagarna, och som fortsätter att ge utdelning långt efter programmets slut? Helena Velin, program- och nätverksansvarig på Stockholms Handelskammare, är expert på att skräddarsy grupper och program som tar både ledare och ambitiösa talanger in i framtiden.

Under Global Business Climate Survey 2024 medverkade bland andra Jan Larsson, vd, Business Sweden, Håkan Jevrell (M), statssekreterare hos Sveriges utrikeshandelsminister, Lena Sellgren, chefekonom, Business Sweden, och Andreas Hatzigeorgiou, ordförande för Swedish Chambers International (SCI) och vd för Stockholms handelskammare. Foto: Stockholms Handelskammare
Artikel 14 juni 2024

Global Business Climate Survey 2024: Försiktig optimism på världsmarknaden med nya investeringsmöjligheter

Global Business Climate Survey 2024 visar att svenska företag, trots ökade utmaningar på den globala marknaden, behåller sin stabilitet och fortsätter att prestera väl internationellt.

Artikel 13 juni 2024

Daniella Waldfogel utsedd till ny vd för Stockholms Handelskammare

Den 9 juni beslutade Stockholms Handelskammares styrelse att utse Daniella Waldfogel till ny vd.

Artikel 11 juni 2024

Ny rapport: 1 427 miljarder behövs för att klara offentliga investeringar

Det offentliga Sverige behöver investera ytterligare 1 427 miljarder kronor fram till 2040 för att trygga upprustningen av samhällsviktiga områden. Det framgår i Stockholms Handelskammares nya rapport "Ofantligt offentligt investeringsbehov – Det krävs privat kapital för att rusta Sverige för framtiden". För att hantera utmaningen kräver Handelskammaren nu att arbete inleds för hur staten kan samverka med näringslivet i fler fall.

Artikel 4 juni 2024

Stockholms nya trafiknod och kulturnav

Om tre år ska Slussen stå klart. Då ska platsen inte bara vara en smidig trafiknod för oss som redan bor här, utan också vara en plats för restauranger, museum och stadsliv. I takt med att tunnelbanan tar form så sammanflätas det nya och det gamla. Det ger Stockholm möjlighet att sträcka på sig och växa – samtidigt som det ställer frågor om hur mobilitet, bostäder och kulturliv främjar hållbarhet, attraktivitet och trygghet.

Artikel 31 maj 2024

Så får vi ut fler ellastbilar på vägarna

För att öka takten av omställningen av transportsektorn är en utbyggnad av laddinfrastruktur en nödvändig förutsättning. För lastbilsflottan finns en tydlig behovsanalys om nuvarande och framtida behov av elektrisk effekt och energi, vilket ställer krav på att elnätet både måste förstärkas och nyttjas effektivare redan nu.

Artikel 24 maj 2024

Stor exponering mot Storbritannien: Valet får betydelse för svenska företag

Den 4 juli går Storbritannien till val – ett val som blir viktigt att följa för svenska företag. Den svenska exponeringen mot Storbritannien är stor inom handel och relationer. Utfallet i juli kan få effekt för svenskt näringsliv, enligt en ny sammanställning från Stockholms Handelskammare.

Artikel 22 maj 2024

Nyinvalda till styrelse och fullmäktige 2024

Vid Stockholms Handelskammares årsmöte den 22 maj valdes Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för Skistar, samt Sofia Palmquist, vd och koncernchef för Aleris Group, in som nya styrelseledamöter. Över 200 medlemsföretag närvarade när årsmötet på temat ”Stadens och näringslivets möjligheter – i Sverige och Europa” genomfördes.

Artikel 17 maj 2024

Växla upp attraktiviteten: Stockholms ambitioner för en livfullare stadsmiljö

En attraktiv stadsmiljö har blivit allt viktigare för att locka kompetens, företagsetableringar, investeringar och besökare till städer. Efter pandemin kan vi se hur nya grepp testas i urbana miljöer runtom i världen – och innovationstempot är högt, men hur kan Stockholm växla upp attraktivitetsambitionerna ytterligare och hänga med i den här utvecklingen? I rapporten "Slösade ytor och vaskade platser", presenterar Stockholms Handelskammare idéer för hur man kan växla ut potentialen i stadens outnyttjade ytor.

Artikel 14 maj 2024

Ny rapport: Hur hög blir Natonotan?

En stor förändring för hela samhället – eller ingen skillnad alls för samhället utanför militären? Frågan om hur Sveriges Natomedlemskap påverkar Sverige har bubblat den senaste tiden. Stockholms Handelskammaren har bestämt sig för att gräva djupare i frågan och lanserar nu rapporten "Den nya Natoekonomin – så påverkas det svenska näringslivet och samhället".

Artikel 8 maj 2024

Nominerade till Stockholms Handelskammares styrelse 2024

Den 22 maj 2024 genomförs Stockholms Handelskammares årsmöte. Inför detta föreslår valberedningen att Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för Skistar, samt Sofia Palmquist, vd och koncernchef för Aleris Group, väljs in som nya styrelseledamöter.

Artikel 6 maj 2024

Ett av fem företag dåligt rustade mot infiltration – Stockholms Handelskammare kräver lagändring

Ett av fem företag upplever sig dåligt rustat mot ekobrottslighet och infiltration – mot bakgrund av den brottsutveckling vi nu ser i Sverige. Nu kräver Stockholms Handelskammare att regeringen ser över lagen om näringsförbud, så att fler kriminella ska kunna dömas till detta.

Artikel 3 maj 2024

Stark återhämtning för stockholmsekonomin

Framtidstron hos företagen och hushållen i Stockholmsregionen blev allt starkare under första kvartalet 2024. Om nuvarande trend håller i sig är ekonomin snart tillbaka på normalnivåer. Det visar Stockholms Handelskammares senaste upplaga av Stockholmsbarometern.

Artikel 2 maj 2024

8 av 10 företagsledare oroas över att gängkriminaliteten ska försämra bilden av Sverige internationellt