English en

Nyheter

Här hittar du nyheter från Stockholms Handelskammare.

Göran Cars, professor i samhällsbyggnad, är medförfattare till Stockholms Handelskammares rapport "Bygg grönt, säkert, vackert och levande"
Artikel 25 mars 2022

Ny rapport: Attraktiv stadsmiljö – avgörande för att locka kompetens

Tuffare konkurrens om talang och kompetens har gjort att arbetsgivare inser betydelsen av att inte bara utveckla arbetsmiljön och anställningsvillkor. För att attrahera rätt kompetens är det också viktigt att närmiljön runt företaget är attraktiv. Det framkommer i Stockholms Handelskammares nya rapport ”Bygg grönt, säkert, vackert och levande”.

Daniella Waldfogel blir ny vice vd på Stockholms Handelskammare
Artikel 22 mars 2022

Daniella Waldfogel ny vice vd för Stockholms Handelskammare

Genom ett tätare partnerskap med medlemsföretag och tongivande samhällsaktörer har Stockholms Handelskammare under de senaste åren utvecklats starkt. Nu tar Stockholms Handelskammare ytterligare ett steg i förnyelseresan genom att utse Daniella Waldfogel till ny vice vd.

Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare, ser fram emot att välkomna partners och medlemmar till Stockholms Handelskammares mötesplats igen.
Artikel 3 februari 2022

Nu öppnar vår mötesplats igen

De flesta pandemirestriktioner hävs den 9 februari. Det innebär att Stockholms Handelskammare kommer att kunna bjuda in till fysiska seminarium och event igen. – Stockholm grundades 1252. Nu, 2022, är det dags att nystarta vår huvudstad, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare.

Silhouettes on concert
Artikel 2 juli 2021

Evenemangsnäringens betydelse för Sverige

I en helt ny rapport har Stockholms Handelskammare tagit fram unika siffror för evenemangsnäringens totala bidrag till jobb och ekonomi i Sverige och i landets olika regioner.

Av analysen framgår att evenemangsnäringen sysselsätter totalt 123 000 människor över hela landet och bidrar med 84 miljarder kronor till ekonomin. Sektorn har haft det mycket svårt under pandemin men startar nu om när restriktionerna lättas.

– Evenemangen är i sig själva en stor näring, men det är också motorn i hela besöksnäringens ekosystem. Därför är värdet i att evenemangen drar igång igen otroligt stort och ger ringar på vattnet även för hotell, restauranger, detaljhandel och olika transporttjänster, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.