English en

Andreas Hatzigeorgiou rekryterad till nytt vd-uppdrag och slutar därmed som vd på Stockholms Handelskammare

Efter drygt fem år som vd för Stockholms Handelskammare har Andreas Hatzigeorgiou meddelat styrelsen att han kommer att sluta för att bli ny vd och koncernchef för företaget Projektengagemang (PE Teknik & Arkitektur), en av Sveriges ledande konsultkoncerner inom teknik och arkitektur med fokus på byggnader och deras närmiljö.

Andreas Hatzigeorgiou arbetar kvar som vd på Stockholms Handelskammare till och med den 18 augusti 2024.

– Jag vill rikta mitt och hela styrelsens varma tack till Andreas för hans insatser under hans mycket framgångsrika år som vd. Under hans ledning har Stockholms Handelskammare moderniserats och nått helt nya höjder, vilket speglas i den starka tillväxten och det höga engagemanget hos såväl medarbetare som medlemmar. Därtill har Handelskammaren under Andreas VD-period lyckats bidra till förändring inom viktiga områden som till exempel stadsutveckling och byggande samt infrastruktur och transporter. Vi önskar Andreas all lycka till i sitt nya spännande uppdrag i näringslivet, säger ordföranden Staffan Salén.

Andreas Hatzigeorgiou tillträdde som vd för Stockholms Handelskammare i oktober 2018.

– Det har varit enormt inspirerande att som vd leda Stockholms Handelskammare under dessa formativa år. Tillsammans med medarbetare, medlemsföretag, kunder och partners i såväl näringslivet, den offentliga sfären, akademin och civilsamhället har vi lyckats göra skillnad för innovation och hållbar tillväxt. Vi har utvecklat verksamheten och vår agenda utifrån hur digitaliseringen, klimatutmaningen och den allt vassare globala konkurrensen ständigt ställer nya krav på oss att våga tänka nytt och vara innovativa, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Styrelsen för Stockholms Handelskammare inleder nu en rekryteringsprocess avseende efterträdare till Andreas Hatzigeorgiou som vd. Novare Executive Search har fått uppdraget med rekryteringsprocessen.

Publicerat april 9 2024