English en
Föreläsningssal

Handelskammaren: Amerikanskt toppuniversitet till Stockholm är bra för Sverige

SVT Stockholm rapporterar i dag om att Kungliga Tekniska Högskolan och Massachusetts Institute of Technology (MIT) avser att inleda ett samarbete. Detta är något Stockholms Handelskammare efterfrågat och arbetat aktivt för i många års tid.

– Forsknings- och utbildningsmiljöer i världsklass är nödvändiga om Stockholm ska kunna sträva efter att vara Europas bästa huvudstad och för att Sverige ska ses som ett attraktivt land för företagande och innovationer också i framtiden, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

Att Kungliga Tekniska Högskolan och MIT nu etablerar ett samarbete ligger väl i linje med vad Stockholms Handelskammare efterfrågade redan år 2013.

Andreas Hatzigeorgiou menar att exempelvis kunskapen och erfarenheten från MIT:s Senseable City Lab kan ha stor betydelse för Stockholm.

– Stockholm står inför en trafikinfarkt som måste botas. MIT:s etablering i Stockholm och samarbetet med KTH om hur ny teknik kan förbättra trafikflöden och hur städer växer smart kommer kunna stärka hela huvudstadsregionen, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat mars 5 2019