English en
Stockholms Handelskammares nätverksgrupper Young Visioneers och People & Culture
Stockholms Handelskammares nätverksgrupper är noga sammansatta för att alla deltagare ska få maximalt utbyte av varandra både på individnivå och i grupp. “Jag ser fram emot att ta del av det innehåll som vi kommer att bjuda på – det är många intressanta personer som kommer att föreläsa”, säger Helena Velin, nätverksansvarig på Stockholms Handelskammare. Foto: Tor Brisfjord

Här är nätverken som bidrar till att lösa bolagens utmaningar

Vad är det som hjälper till att utveckla både människor och bolag framåt, som bidrar till att lösa de stora utmaningarna i företagen och som har ett samhällsengagemang utan dess like? Rätt svar är Stockholms Handelskammares nya nätverk som startar upp under oktober 2022.

Sammansättningen av nätverksgrupperna Young Visioneers, Urban Development och People & Culture är i full gång och det finns mycket att se fram emot för de deltagare som har fått en plats. I nätverket Young Visioneers, som riktar sig till en yngre målgrupp, är flera spännande talare redan inbokade och listan över ämnen som kommer att lyftas är bred. 

– I Young Visioneers kommer vi att prata om förändringsledning, kommunikation och vikten av innovation och kreativitet, för att nämna några ämnen. Men det kommer också att läggas mycket fokus på det som gruppen vill prata om med varandra, berättar Helena Velin, nätverksansvarig på Stockholms Handelskammare. 

Läs mer och ansök till Young Visioneers

People & Culture – nätverket för HR-ledare med fokus på affärsnytta

I nätverket People & Culture, som riktar sig till HR-ledare som arbetar affärsdrivet och verksamhetsnära kommer bolagens stora, kommande utmaningar att lyftas fram. Hanna Persson, Chief People and Culture Officer på Stockholm Handelskammare, driver nätverksgruppen tillsammans med Helena Velin. 

– Nätverket har som syfte att bidra till att utveckla HR som en affärsdrivande roll inom företagen. Vi ser att HR är den yrkesroll som blir allt mer avgörande för företagens möjlighet till utveckling och tillväxt. Vi ser också att HR är den funktion som dagligen bevittnar och hanterar konsekvenser av de utmaningar vi har i samhället i dag, så som kompetensbristen, bostadsbristen och ökad ohälsa, säger Hanna Persson. 
 
Hon får medhåll av Helena Velin:

– I nätverksgruppen kommer vi att lyfta ämnen så som kompetensförsörjningen, hållbart arbetsliv, mångfald och inkludering samt vikten av att HR-rollen är affärsnära. Det är ämnen som många ledare som jobbar med ”people”-frågan brottas med. Allt som diskuteras i nätverket kommer att ha ett tydligt affärsfokus.

Läs mer och ansök till People & Culture

Får träffa svenska drönarföretaget Globhes vd

Nätverksgrupperna är noga sammansatta för att alla deltagare ska få maximalt utbyte av varandra både på individnivå och i grupp.  

– Jag ser fram emot att få vara en del av de här grupperna och få höra om alla deltagares erfarenhet, vad de brottas med just nu. Att se dialogerna ta fart och hur det skapas “aha”- upplevelser. Sedan ser jag så klart fram emot att ta del av det innehåll som vi kommer att bjuda på – det är många intressanta personer som kommer att föreläsa, säger Helena Velin. 

Till nätverksträffarna är flera spännande talare redan uppbokade. Omsorgsfullt utvalda för att grupperna ska få svar på just sina frågor utifrån de behov som finns. 

– Young Visioneers kommer bland annat att få träffa Helena Samsioe som är vd och grundare till det fantastiskt spännande svenska drönarföretaget Globhe. Hur gick steget från idé till att bli omnämnd i Forbes som “drönardrottningen”? Genom att bjuda in personer som berättar om både sina framgångar men också sina motgångar och misslyckanden hoppas vi kunna inspirera deltagarna i sina fortsatta karriärer framåt, säger Helena Velin och fortsätter: 

– I People & Culture kommer bland andra Charlotte Levert, VP & Head of people inom Cloud software & services på Ericsson, att vara med och berätta hur hon fick reskilling och upskilling att bli en strategiskt viktig fråga. Fast mer än så vill jag inte avslöja i dagsläget, men att det kommer ge nya insikter, kunskaper och upplevelser – det vågar jag lova! 

Läs mer om Stockholms Handelskammares nätverk

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat september 14 2022