Nya restriktioner – så påverkas mötesplatsen

De skärpta pandemirestriktionerna påverkar Stockholms Handelskammares seminarier och events. Det innebär att förutsättningarna för planerade events kan komma att ändras med kort varsel.
– Vårt mål är att genomföra alla events på ett tryggt och säkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Ellen Frostell, projektledare på Stockholms Handelskammare.
Vid seminarier och events följer Stockholms Handelskammare Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Vid seminarier och events följer Stockholms Handelskammare Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19. Foto: Arkivbild

Stockholms Handelskammare är en kraftfull mötesplats för näringslivet, politiken, akademin och det civila samhället. Här ges alla deltagare möjlighet att inhämta kunskap, knyta värdefulla kontakter samt att påverka och inspireras. Under 2021 arrangerade Stockholms Handelskammare över 70 events, däribland seminarier, frukost- och lunchevents samt rundabordssamtal.

– Vår mötesplats ger människor en plats att mötas och nätverka på. När restriktionerna lättade i höstas och vi kunde bjuda in till fysiska events såg vi rekordmånga deltagare på plats. Det är jätteroligt och visar på att vår mötesplats är attraktiv och betydelsefull för Stockholmsregionen, säger Ellen Frostell, projektledare på Stockholms Handelskammare.

Följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Från och med onsdag den 12 januari skärper Folkhälsomyndigheten ytterligare restriktionerna kopplade till Covid-19. Det påverkar Stockholms Handelskammares fysiska mötesplats.  

– Vårt mål är att genomföra alla events på ett tryggt och säkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att förutsättningarna för planerade events och seminarier kan komma att ändras med kort varsel, säger Ellen Frostell, och fortsätter:

– Vi tar beslut från event till event gällande om de ska genomföras digitalt, fysiskt eller som hybridevent för att ge våra deltagare bästa möjliga upplevelse. I den mån vi har möjlighet kommer vi att genomföra våra spännande och lärorika seminarier samt andra events digitalt.

Ny mötesplats i Urban Escape

Under våren 2022 kommer Stockholms Handelskammare att lansera en ny mötesplats i Urban Escape i Stockholm. Målet är att den ska bli den viktigaste mötesplatsen för ledare i näringslivet, politiken, akademin och det civila samhället som vill bidra till att göra huvudstadsregionen till Europas bästa.  

– Vi hoppas på att restriktionerna kommer att lätta framöver och att samhället kommer att öppna upp så att vi på ett säkert och tryggt sätt kan öppna upp vår dynamiska, fysiska mötesplats igen, säger Ellen Frostell.