English en

Nyheter

Här hittar du nyheter från Stockholms Handelskammare.

Föreläsningssal
Artikel 5 mars 2019

Handelskammaren: Amerikanskt toppuniversitet till Stockholm är bra för Sverige

SVT Stockholm rapporterar i dag om att Kungliga Tekniska Högskolan och Massachusetts Institute of Technology (MIT) avser att inleda ett samarbete. Detta är något Stockholms Handelskammare efterfrågat och arbetat aktivt för i många års tid.

Karolina Klüft i samspråk med seminariepublik
Artikel 5 februari 2019

OS och Paralympics som möjlig plattform för ökad idrott, integration och inkludering

Stockholm och Åre har goda chanser att vara värdland för OS och Paralympics 2026. Under ett lunchseminarium hos Stockholms Handelskammare diskuterade vi, tillsammans med näringslivet, politiker och idrottare, hur den olympiska rörelsen bland annat skulle kunna vara en möjlig plattform för ett ökat idrottsutövande bland våra ungdomar.

Andreas Hatzigeorgiou
Artikel 19 november 2018

Över fyra miljarder i tappade skatteintäkter och 36 miljarder i utebliven tillväxt

Stockholm och Åre har goda chanser att vara värdland för OS och Paralympics 2026. Under ett lunchseminarium hos Stockholms Handelskammare diskuterade vi, tillsammans med näringslivet, politiker och idrottare, hur den olympiska rörelsen bland annat skulle kunna vara en möjlig plattform för ett ökat idrottsutövande bland våra ungdomar.

Pristagare med blommor och diplom
Artikel 16 november 2018

Tensta Torn tilldelas 2018 års stadsmiljöpris

Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris år 2018 tilldelas Tensta Torn. Entreprenören bakom byggnaden är Åke Sundvall Byggnads AB.

Andreas Hatzigeorgiou
Artikel 23 oktober 2018

Så ska Stockholm bli Europas bästa huvudstad

Stockholmsregionen fungerar som Sveriges tillväxtmotor. Genom att jobba för att göra Stockholm till Europas bästa huvudstad så kan hela landets konkurrenskraft stärkas.

Texten "Konsten att bygga ett kluster"
Artikel 31 augusti 2018

Vård och medicinsk forskning i toppklass viktigt för Stockholms framtida konkurrenskraft

Vård och medicinsk forskning i internationell toppklass är en viktig ingrediens i huvudstadsregionens konkurrenskraft. Fokus på sjukvård i den politiska debatten är välkommet – sjukvårdens organisation och fruktbara metoder för innovationssamarbeten mellan privat och offentlig sektor är viktiga framtidsfrågor som vi behöver lösa för att Sverige ska vara ett välfärdsland i toppskiktet också framgent.

Lotta Andersson framför en färja
Artikel 23 augusti 2018

Pendlingsträngseln: Båtpendling för bättre kollektivtrafik

Överfulla bussar, trängsel i tunnelbanan och på pendeltågen. En lösning kan vara – båtpendling.

Madrasser på golv
Artikel 21 juni 2018

Se”Tak över huvudet – bostadskrisens ansikte” på Fotografiska

Stockholms Handelskammare och Fastighetsägarna Stockholm har i samarbete med Fotografiska tagit initiativ till fotoutställningen ”Tak över huvudet – bostadskrisens ansikte”. Se utställningen fram till 10 september på Fotografiska.

Lotta Andersson och faksimil på rapport.
Artikel 13 juni 2018

20 åtgärder för bättre kollektivtrafik till huvudstadens attraktioner

Köer och långa väntetider i kollektivtrafiken påverkar kvaliteten på besökarnas upplevelse av huvudstaden. Besöksmålen förlorar besökare och tappar intäkter när transporterna inte fungerar. Därför föreslår Stockholms Handelskammare 20 åtgärder för bättre fungerande kollektivtrafik till fyra olika besöksmål.

Hötorgsskrapa
Artikel 25 april 2018

Är kontorsbristen den nya bostadsbristen?

Artikel 1 mars 2018

I dag införs det nya amorteringskravet

Samtidigt uppger byggbranschen i Stockholm att en positiv utveckling av orderstockarna tvärvänt till en negativ utveckling.

Tågspår
Artikel 15 februari 2015

Fyrspår ger 100 000 bostäder