English en
Clary Eriksson Bergström och en bingobricka.

Trafikkaos-bingovinnaren fastnar i bilköer varje dag

Vinnaren i Stockholms Handelskammares trafikkaos-bingo fick inte bara bingo - utan dubbelbingo.

— Jag jobbar som trafiklärare och hamnar dagligen i köer, säger Clary Eriksson Bergström när Stockholms Handelskammare överlämnar priset vid Danderyds Trafikskola i Mörby Centrum. 

Läraren berättar att eleverna som ska lära sig att köra bil, men istället fastnar i köer, har varierande inställning till stillastående lektionstid.

Köande elever vill ha pengarna tillbaka 

— Vissa tycker att det är bra med krypkörning men när jag jobbade på Västermalms trafikskola tog det 20 minuter att åka 500 meter, på grund av köerna, och då vill de ha pengarna tillbaka.

De värsta platserna för bilister, enligt körskolläraren, är Långholmsgatan, Sankt Eriksgatan, Haga Norra, nya Rotebroleden och ”alltid runt Arlanda”.

Clary ErikssonBergström drev själv en trafikskola i Hornstull i tio år, men på grund av trafiksituationen i stan sålde hon verksamheten och valde istället att börja jobba mindre centralt.

Medtrafikanter gav sig på övningsbilen

— Det är för mycket bilar och för lite väg i stan och många bilister och cyklister gav sig på övningsbilen. Det var så stressigt och jobbigt, som att varje arbetsdag var 16 timmar istället för åtta, så jag kunde faktiskt inte sova på nätterna. Till slut sa min make åt mig att byta arbetsplats till ett lugnare ställe.  

Men trots geografibytet så fortsätter Clary ErikssonBergström att se medtrafikanter som på egen hand skapar kaos. 

— Fortkörning är det vanligaste felet jag ser och varje dag ser jag också farliga omkörningar. Man är ju yrkesskadad, men när jag ser folk köra om i backkrön, före refuger och där det inte finns sikt så tänker jag bara på hur livsfarligt de kör, de sätter ju andra i fara.  

Grattis och lycka till

Stockholms Handelskammare säger grattis och önskar Clary Eriksson Bergström lycka till med att undvika bilköerna framgent. 

Du som vill se hur det såg ut när Jonas Eliasson, professor i transportsystem, spelade bingo kan se det här nedanför:  

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat oktober 31 2019