Nyskapande sedan 1902

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Vi är politiskt obundna och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion.

Lokal närvaro - global räckvidd 
Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut rankas som en av världens främsta skiljedomsinstitut. Vår expertis inom allt som rör internationell handel och tullförenklande dokument hjälper tusentals företag ut på den globala marknaden. 

stockholm

Kraftfull mötesplats
Vi samlar beslutsfattare inom näringslivet och politiken på en unik arena. Här kan du träffa och samverka med många av Sveriges största företag. Här finns goda förutsättningar för samhällsintresserade att göra skillnad på riktigt. För ända sedan 1902 har vi hjälpt till att omsätta idéer till verklighet med vår kunskap och professionalism, och vi tänker fortsätta i samma anda länge till. 

.

Vår vision: att bli Europas bästa huvudstadsregion
Europas bästa huvudstadsregion är för oss en plats där symbiosen mellan stad, näringsliv och människa är stark. En hållbar stad där innovationsklimatet är gynnsamt, näringslivet framstående och där invånarna vill bo och aktivt väljer att stanna. Det är en plats med både kreativitet och välstånd. En plats där företag och människor kan växa.

Stockholms Handelskammare i siffror

30662

Under 2020 utfärdade vi 30 662 handelsdokument. 

76%

av svenska bolag föredrar att lösa tvister genom skiljedom. (*Roschier Disputes Index 2021)

40

På Stockholms Handelskammare är medelåldern på de anställda 40 år. 

Vår verksamhet
Vi erbjuder tjänster inom; internationell handel, näringspolitik, tvistlösning och deponering. Utöver det huserar vi även Institutet mot mutor och tillsammans utgör delarna styrkan i vårt arbete. Här kan du läsa mer om respektive område.

lisa lindqvist

Människorna på handelskammaren
På Stockholms Handelskammare har vi en unik bredd av jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare och experter inom internationell handel. Just mångfalden ser vi som en av våra främsta styrkor.

Medelåldern är 40 år och mer än hälften av oss som jobbar här är kvinnor.

Vill du jobba med oss och hjälpa till att göra huvudstadsregionen till Europas bästa?

Det här är vår styrelse och fullmäktige

Vi har varit nyskapande sedan 1902

Stockholms Handelskammares stadgar

Läs våra stadgar.

Verksamhetsberättelse

Läs vår senaste verksamhetsberättelse.

Integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy.

Årsredovisning 2020

Läs årsredovisningen för 2020.

Årsredovisning 2019

Läs årsredovisningen för 2019. 

Årsredovisning 2018

Läs årsredovisningen för 2018.

Stockholms Handelskammares Service AB
Genom att du betalar serviceavgiften till vårt servicebolag får du bland annat ta del av expertis i frågor som rör ditt företag i allmänhet och särskilt i frågor gällande export och import. I de nätverksträffar och seminarieserier som bedrivs erbjuds kunskap och informationsutbyten samt värdehöjande möten. Vårt servicebolag bedriver också ett av världens högst renommerade tvistelösningsinstitut, nämligen Stockholms Handelskammares skiljedomsinstitut.

medlem

Bli medlem

Som medlem får ni fantastiska möjligheter till nätverkande, påverkan, kunskapsinhämtning och inspiration – utöver en rad andra förmåner. Samtidigt ger ni oss som näringslivsorganisation extra kraft att skapa samhällsnytta – ert stöd behövs!