English en

Nyskapande sedan 1902

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Vi är politiskt obundna och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion.

Vår vision: att bli Europas bästa huvudstadsregion

Europas bästa huvudstadsregion är för oss en plats där symbiosen mellan stad, näringsliv och människa är stark. En hållbar stad där innovationsklimatet är gynnsamt, näringslivet framstående och där invånarna vill bo och aktivt väljer att stanna. Det är en plats med både kreativitet och välstånd. En plats där företag och människor kan växa.

Kraftfull mötesplats

Vi samlar beslutsfattare inom näringslivet och politiken på en unik arena. Här kan du träffa och samverka med många av Sveriges största företag. Här finns goda förutsättningar för samhällsintresserade att göra skillnad på riktigt. För ända sedan 1902 har vi hjälpt till att omsätta idéer till verklighet med vår kunskap och professionalism, och vi tänker fortsätta i samma anda länge till. 

Lokal närvaro – global räckvidd 

Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut rankas som en av världens främsta skiljedomsinstitut. Vår expertis inom allt som rör internationell handel och tullförenklande dokument hjälper tusentals företag ut på den globala marknaden. 

Det här är vår styrelse och fullmäktige

Om Stockholm Handelskammares styrelse och fullmäktige

Så fungerar Stockholm Handelskammares styrelse och fullmäktige

Stockholms Handelskammare i siffror

40%

av Sveriges BNP-tillväxt de senaste åren har Stockholm stått för. (*SCB.se)

30 497

Så många handelsdokument utfärdade vi under 2022.

76%

av svenska bolag föredrar att lösa tvister genom skiljedom. (*Roschier Disputes Index)

Vår verksamhet

Vi erbjuder tjänster inom:

Vi som jobbar på Stockholms Handelskammare

På Stockholms Handelskammare har vi en unik bredd av jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare och experter inom internationell handel. Just mångfalden ser vi som en av våra främsta styrkor.

Medelåldern är 40 år och mer än hälften av oss som jobbar här är kvinnor.

Vill du jobba med oss och hjälpa till att göra huvudstadsregionen till Europas bästa?

Till karriärsidan

Stockholms Handelskammares stadgar

Läs våra stadgar.

Verksamhetsberättelse

Läs vår senaste verksamhetsberättelse.

Integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy.

Stockholms Handelskammares Service AB

Genom att du betalar serviceavgiften till vårt servicebolag får du bland annat ta del av expertis i frågor som rör ditt företag i allmänhet och särskilt i frågor gällande export och import. I de nätverksträffar och seminarieserier som bedrivs erbjuds kunskap och informationsutbyten samt värdehöjande möten. Vårt servicebolag bedriver också ett av världens högst renommerade tvistelösningsinstitut, nämligen Stockholms Handelskammares skiljedomsinstitut.

medlem

Bli medlem

Som medlem i Stockholms Handelskammare får ni fantastiska möjligheter att nätverka, påverka, få ny kunskap och inspiration – utöver en rad andra förmåner.