English en

Stockholms Handelskammare i media

Framtidensbygg 8 april 2024
Sju byggföretag i konkurs varje dag

Knappt 3 000 företag har gått i konkurs första kvartalet och byggbranschen sticker ut med 594 konkurser. En ökning med 56 procent jämför med samma period förra året.

Stockholms Handelskammare 8 april 2024
Ny analys: Sju byggföretag går omkull varje dag och antalet konkurser når rekordnivåer

En oroande ökning av företagskonkurser i Stockholm hotar att påverka regionens ekonomiska tillväxt, enligt en ny rapport från Stockholms Handelskammare som har analyserat siffror från kreditupplysningsföretaget UC.

Svenskfastighetsutveckling 8 april 2024
Sju byggföretag går omkull varje dag – antalet konkurser når rekordnivåer

En oroande ökning av företagskonkurser i Stockholm hotar att påverka regionens ekonomiska tillväxt, enligt en ny rapport från Stockholms Handelskammare som har analyserat siffror från kreditupplysningsföretaget UC.

Fastighetssverige 8 april 2024
Stockholms Handelskammare: "Sju byggföretag går omkull varje dag och antalet konkurser når rekordnivåer"

Ekonomi/Finansiering En oroande ökning av företagskonkurser i Stockholm hotar att påverka regionens ekonomiska tillväxt, enligt en ny rapport från Stockholms Handelskammare som har analyserat siffror från kreditupplysningsföretaget UC.

Fastighetsvärlden 8 april 2024
Sju byggbolag i konkurs dagligen

I snitt har sju företag inom byggbranschen gått i konkurs varje dag, de senaste tre månaderna. Under första kvartalet har antalet konkurser ökat med 56 procent jämfört mot förra året, visar siffror från UC och Stockholms handelskammare. Det innebä...

Mynewsdesk SE 8 april 2024
Ny analys från Stockholms Handelskammare: Sju byggföretag går omkull varje dag och antalet konkurser når rekordnivåer

Företagskonkurser i Stockholm hotar att påverka regionens ekonomiska tillväxt, enligt en ny rapport från Stockholms Handelskammare som har analyserat siffror från kreditupplysningsföretaget UC. Under mars 2024 gick 811 företag i konkurs. Under för...

Dagens Nyheter 8 april 2024
Sju byggbolag går i konkurs – varje dag

Nyheter.Konkurserna inom byggbranschen ökar kraftigt och i snitt har sju företag om dagen gått under de senaste tre månaderna.

Dagens Nyheter 8 april 2024
Sju bolag i byggbranschen går i konkurs – varje dag

Arbetsmarknad. Konkurserna inom byggbranschen har ökat kraftigt. I snitt har sju företag om dagen gått omkull under de senaste tre månaderna. Nu vill branschorganisationen se korttidspermitteringar som en akut lösning på krisen.

Dagens Nyheter 6 april 2024
Konkursvåg i byggbranschen – sju bolag går under varje dag

Konkurserna inom byggbranschen har ökat kraftigt. I snitt har sju företag om dagen gått under de senaste tre månaderna. Nu vill branschorganisationen se korttidspermitteringar som en akut lösning på krisen.

Socialdemokraterna 5 april 2024
S: Stoppa kriminella från att driva bolag

På en pressträff i riksdagen den 5 april 2024 presenterade Mikael Damberg, S ekonomisk-politiska talesperson och Ardalan Shekarabi, S rättspolitiska talesperson ett första åtgärdspaket med fyra åtgärder för att komma åt ekonomisk brottslighet och ...

Via TT 5 april 2024
S: Stoppa kriminella företag från att driva bolag

— Förutom att vi föreslår att fler brott ska leda till näringsförbud så vill vi också se en återinförd revisionsplikt, att bolagsverket ska få