Tillsammans mot Europas bästa huvudstadsregion

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av våra medlemsföretag. Vi är politiskt obundna och agerar utan vinstintresse för att främja en välmående huvudstadsregion. Vårt mål är att Stockholm ska bli Europas bästa huvudstadsregion 2035.

Stockholms Handelskammare i siffror

40%

av Sveriges BNP-tillväxt de senaste åren har Stockholm stått för. (*SCB.se)
 

30 662

Så många handelsdokument utfärdade vi under 2020. 

76%

av svenska bolag föredrar att lösa tvister genom skiljedom. (*Roschier Disputes Index 2021)
 

Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

”Vi är en kraftfull mötesplats och förändringskraft som bygger Europas bästa huvudstadsregion tillsammans med våra partners och medlemmar. Våra medlemmar är företag i alla branscher och storlekar. Det som förenar oss är visionen och passionen för att bygga en levande, hållbar och attraktiv huvudstadsregion som därigenom gör både huvudstadsregionen och Sverige bättre”.

– Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammare erbjuder en kraftfull mötesplats

Vi samlar beslutsfattare inom näringslivet och politiken på en unik arena. Här kan du träffa och samverka med många av Sveriges största företag.

Sedan 1902 har vi hjälpt till att omsätta idéer till verklighet med vår kunskap och professionalism – och vi tänker fortsätta i samma anda länge till. För samhällsintresserade erbjuder vi goda möjligheter att göra skillnad på riktigt.

Under 2019 hade vi 10 000 besökare på våra event och seminarier.

Vi hjälper svenska företag att ta sig ut på den globala marknaden

Under 2020 hjälpte vi hela 725 företag ut på den internationella marknaden  – allt från innovativa startups till globala jättar.

En väl fungerande export är en förutsättning för att vi som stad och land ska kunna växa och gro.
Vi har i uppdrag av regeringen att utfärda viktiga handelsdokument och kan också hjälpa till med allt annat som rör in- och utförsel av varor till alla delar av världen.

Vårt skiljedomsinstitut löser närmare 200 tvister per år

Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, SCC, rankas som en av världens främsta skiljedomsinstitut.

Vi hjälper företag och nationer att hålla sams. Det är vår fasta övertygelse att världen mår bättre om handel mellan företag och länder underlättas. Därför grundade vi Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut redan 1917. Vi är mycket stolta över att institutet rankas som ett av världens bästa.

Missa inga nyheter – följ oss i våra sociala kanaler

medlem

Bli medlem

Som medlem i Stockholms Handelskammare får ni fantastiska möjligheter att nätverka, påverka, få ny kunskap och inspiration – utöver en rad andra förmåner. Samtidigt ger ni oss som näringslivsorganisation extra kraft att skapa samhällsnytta. Tillsammans blir vi en starkare kraft för positiv förändring. 

.

lisa lindqvist

Vi som arbetar på Stockholms Handelskammare

På Stockholms Handelskammare har vi en unik bredd av jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare och experter inom internationell handel. Just mångfalden ser vi som en av våra främsta styrkor.

Medelåldern är 40 år och mer än hälften av oss som jobbar här är kvinnor.

Vill du jobba med oss och hjälpa till att göra huvudstadsregionen till Europas bästa?

Det här är vår styrelse och fullmäktige

Vi har varit nyskapande sedan 1902

Stockholms Handelskammares stadgar

Läs våra stadgar.

Verksamhetsberättelse

Läs vår senaste verksamhetsberättelse.

Integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy.

Årsredovisning 2020

Läs årsredovisningen för 2020.

Årsredovisning 2019

Läs årsredovisningen för 2019. 

Årsredovisning 2018

Läs årsredovisningen för 2018.

Stockholms Handelskammares Service AB
Genom att du betalar serviceavgiften till vårt servicebolag får du bland annat ta del av expertis i frågor som rör ditt företag i allmänhet och särskilt i frågor gällande export och import. I de nätverksträffar och seminarieserier som bedrivs erbjuds kunskap och informationsutbyten samt värdehöjande möten. Vårt servicebolag bedriver också ett av världens högst renommerade tvistelösningsinstitut, nämligen Stockholms Handelskammares skiljedomsinstitut.