English en
Daniel_Nutley

Människorna på handelskammaren

Lär känna några av våra medarbetare via våra korta, snabba frågor. 

Daniel Nutley, Head of Global Relationships

 

Vad gillar du mest med ditt jobb? 
Stockholms Handelskammare är en spännande arbetsplats där man känner att man gör skillnad för näringslivet och staden. Det jag gillar mest är variationen av arbetsuppgifter, friheten under ansvar och känslan av att allt är möjligt!

Var hämtar du din inspiration?
Samtal med intressanta människor, storslagna naturupplevelser och i löparspåret.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
Tigerbalsam, för att jag tränar jämt. Marmite, för att jag är halv-britt och det är stabil mat. En anteckningsbok, för att jag en dag vill skriva en bok. 

Lisa Lindqvist, näringspolitisk expert

 

När är jobbet som roligast?
Alla samtal om viktiga samhällsutmaningar med medlemsföretag, samarbetspartners och politiska beslutsfattare. Det känns otroligt stimulerande och samtidigt meningsfullt.

Du får tio miljoner i handen, vad gör du?
Jag är ju Stockholmsbo, så det mesta går väl till en större bostad! Blir något över? Då är det äntligen dags att köpa en häst. Sedan är pengarna garanterat slut – det gick fort!

Emma Höglund, Art Director

 

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter? 
Jag arbetar med varumärkets interna samt externa kommunikation och visuella uttryck. Stockholms Handelskammare har under 2020 gjort en distinkt uppdatering av varumärket. Tillsammans med marknadsteamet har jag nu det spännande uppdraget att applicera detta på alla kanaler, fysiska såväl som digitala.

Vilken är din favoritstad?
Berlin! Det är en kreativ och rolig stad som har ett väldigt brett utbud av aktiviteter. Jag har vänner som är bosatta i Berlin vilket har gjort att jag har besökt staden frekvent och sett stadens kanske mer vardagliga platser och gömda pärlor.

Johanna Lorentzi, event-och kontorsansvarig i Uppsala

 

Berätta något man inte trodde om handelskammaren!
Jag började arbeta på handelskammaren i mars 2020, jag upptäcker och lär mig hela tiden nya saker om både handelskammaren och mina kollegor. Många tänker inte på hur många olika bakgrunder och kompetenser som faktiskt finns här med allt ifrån nationalekonomer, statsvetare, analytiker och jurister till projektledare, marknadsförare och kommunikatörer. Både experter och generalister. Alla med ett oerhört driv och en vilja om att få vara med och påverka och göra skillnad.

Veckans bästa dag?
Jag har nog inte någon veckans bästa dag, det finns sköna saker med olika dagar. Onsdagar ger mig ofta en bra känsla, att köpa med blommor hem en fredagseftermiddag känns lyxigt och den bästa koppen kaffe dricker jag oftast på lördag morgon. Tisdagar är en dag som inte ger mig någon känsla alls!

Christoffer Coello Hedberg, jurist

 

Varför sökte du dig till handelskammaren?
Jag är intresserad av skiljeförfaranden så jag ville specifikt till Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, som är ett av världens ledande skiljedomsinstitut. Att få vara en del av handelskammaren, som är en kraft för positiv förändring och utveckling i samhället, var också väldigt tilltalande för mig.

Vad är det bästa med Stockholm?
Utbudet och vyerna. Stockholm är en otroligt vacker stad där det alltid finns någonting att göra.

Om du hade fått äta en maträtt för resten av ditt liv, vad hade du valt?
SkiljedomsRÄTTen! Annars grillad lax.