
Blir det inne att mötas ute också efter pandemin?
Mötesplatser, urbana och offentliga rum eller så kallade third places – kärt barn har många namn. När människor det senaste året inte har kunnat träffas inomhus har behovet att mötas flyttat ut på gator och torg, till parker, grönområden, innergårdar. Och till uteserveringar med tillfälliga året runt-tillstånd. Det har firats jul och födelsedagar utomhus. Det har ätits, tränats och genomförts walk-and talks på, för oss, nya mötesplatser.
Det är klart att vi längtar in igen – men våra nya utomhusvanor gör det ändå viktigt att utforska hur vi kan ta Stockholms utomhusmiljöer till nästa nivå.
Finns det potential i den nyvunna utomhusvurmen, våra nordliga breddgrader till trots? Vilka möjligheter finns det i så fall att förädla den delvis outnyttjade resursen som vi har i mellanrummen mellan husen, på byggnadernas tak och i den stadsnära naturen? Vad vill stockholmarna egentligen ha? Kan det rentav finnas långsiktig nytta inom hälsa och välbefinnande om livsmiljön i staden lockar oss att vara ute mer? Och vilka insikter bör då arkitekter, stadsplanerare och stadsbyggare ha med sig när de växlar upp attraktivitetsambitionerna för vår huvudstad?
De här frågorna diskuteras och besvaras på ett seminarium den 18 juni kl. 12.00-13.00 med några av Sveriges ledande experter på området. Varmt välkomna att lyssna in!
Medverkande:
Martin Ehn Hillberg, kontorschef Stockholm, White Arkitekter
Petra Krüger, chef fastighetsutveckling Sverige, NCC
Jonas Naddebo (C), kultur- och stadsmiljöborgarråd, Stockholm Stad
Mikael Söderlund, vd, Sthlm Urban Advisors
Fler medverkande kan tillkomma.
Samtalet leds av Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare.
Seminariet sänds på Stockholms Handelskammares hemsida, Facebook och Youtube. Anmäl dig gärna för att få länk och påminnelse till seminariet.
