English en
UNICEF, gästföreläsning

Gästföreläsning: UNICEF – investera i en hållbar framtid

23 mars 2022
09.00–10.00

Onsdag den 23 mars klockan 08.0009.00 är du välkommen på en gästföreläsning med UNICEF.

Kriget i Ukraina skapar ett stort mänskligt lidande. Hör företrädare för UNICEF, världens största barnrättsorganisation, ge sin bild av utvecklingen i världen utifrån barnens perspektiv – och samtidigt berätta om hur näringslivet hållbarhetsengagemang kan växlas upp.   

Registrering och frukost från 07.30

Varmt välkommen!

Om UNICEF:
UNICEF är världens största barnrättsorganisation. Över hela världen kämpar UNICEF i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till. Det är Barnkonventionen som styr UNICEF:s arbete.

Om Helene Brinkenfeldt:
Helene har en lång bakgrund inom näringslivet med fokus på marknad och komm­u­nikation samt med erfarenhet från bland annat SAS och reklambranschen. Under de senaste åren har hon utvecklat och lett en verksamhet inom ideell sektor, både strategiskt och operativt, vilket inneburit ansvar för finansiering av verksamheten med hjälp av samarbeten med företag. Hon har bland annat arbetat för WaterAid Sverige, Missing People Sverige och Barncancerfonden.

Om Niklas Birgetz:
Niklas är utbildad jurist vid Stockholms universitet, där han även undervisade juridik. Niklas har en lång bakgrund från näringslivet bland annat från Skandia där han arbetat som jurist, sponsor- och eventchef liksom chef för Skandias stiftelse Idéer för livet. Niklas var under ett antal år vd för branschorganisationen Sponsrings & Eventsverige.