English en

Ny på jobbet: Så vill Erik Thedéen ratta räntan och Riksbanken i dagens osäkra ekonomiska läge

14 februari 2023
16.00–17.00

Regeringsgatan 29, 111 53 Stockholm, Stockholm

Kriget i Ukraina har gjort att Europas ekonomier gungar. Kraftigt ökade energipriser har bidragit till extremt hög inflation. På grund av det höga inflationstrycket har världens centralbanker svarat med höjda styrräntor. I Sverige brottas hushållen med dyr mat och saftiga räkningar i högbelånade, men svala, bostäder. Hur ska riksbankschef Erik Thedéen och Riksbanken klara balansgången mellan att stävja inflationen utan att samtidigt sänka ekonomin och svälta ut folk och företag?

Välkommen till ett seminarium tisdag den 14 februari klockan 15.00–16.00 där den nytillträdde riksbankschefen Erik Thedéen inleder med en presentation om det ekonomiska läget, utifrån det senaste penningpolitiska beslutet från Riksbanken.

Därefter följer ett samtal mellan Erik Thedéen och Stockholms Handelskammares vd Andreas Hatzigeorgiou om det ekonomiska läget och de penningpolitiska utmaningar Sverige står inför.

Fika och mingel från klockan 14.30 i Stockholms Handelskammares lokaler på Regeringsgatan 29. Seminariet kommer att sändas digitalt.

Tema: Konjunktur

I en tid där konjunkturen i Sverige dalar, räntorna rusar och energipriserna glöder väljer Stockholms Handelskammare att ta ett samlat grepp kring Sveriges konjunktur och ekonomi.

Ellen Frostell

Ellen Frostell

Näringspolitisk koordinator 08-555 100 34 ellen.frostell@stockholmshandelskammare.se E-mail