English en

Ny rapport: ”Bygg grönt, säkert, vackert och levande”

25 mars 2022
13.00–14.00

Förr i tiden flyttade människor till orter där företagen var lokaliserade. Idag är det tvärtom: människor flyttar till attraktiva städer – där de trivs att bo och leva – och företagen flyttar efter i jakten på kompetens. Och då blir stadsmiljöns attraktivitet ett avgörande konkurrensmedel för arbetsgivarna. För i en tuffare jakt på talanger blir platsens egenskaper och dragningskraft allt viktigare – dels för att attrahera nya medarbetare, dels för att locka tillbaka befintliga till kontoret i takt med det flexibla arbetslivets intåg. 

Så vad betraktar egentligen företagen i Stockholm – och deras medarbetare – som attraktivt i dag? Vilka åtgärder måste till för att öka magnetismen i Stockholms arbetsplatsområden och kontorskvarter? Och vad står på spel för de platser som inte kan leverera på detta, där stadsattraktiviteten har förbisetts? 
Vid ett seminarium fredagen den 25 mars klockan 12.0013.00 presenterar Stockholms Handelskammare en ny rapport om den avgörande betydelsen av attraktiva miljöer för talangattraktion och kreativitet. 

Medverkande:  

Göran Cars, professor i samhällsbyggnad  
Magnus Kuchler, Sverigechef EY 
Kristina Alvendal, stadsutvecklingsspecialist och initiativtagare Stadsutvecklarna i Värtahamnen 
Mats Hederos, tidigare vd AMF Fastigheter
Fredrik Lantz, uthyrnings- och marknadschef Skanska Fastigheter
Hedda Jakobsson, näringspolitisk analytiker Stockholms Handelskammare  

Samtalet leds av Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare.  

Mingel, registrering och servering av lunch från klockan 11.45 för dem som deltar på plats. Seminariet sänds även på Stockholms Handelskammares hemsida, Facebook och Youtube. 

Det är viktigt att du stannar hemma om du har minsta symtom på covid-19, även om du är vaccinerad. 

Ellen Frostell

Ellen Frostell

Näringspolitisk koordinator 08-555 100 34 ellen.frostell@stockholmshandelskammare.se E-mail