English en
STHLM SuSu 2023 - fullsatt

Stockholm hjärta stadsutveckling

06 oktober 2021
12.00–13.00

Få saker engagerar lika mycket som fysisk förändring av staden. Det har inte minst märkts i Stockholm, där debatten om olika stadsutvecklingsprojekt gått varm de senaste åren.  

Många menar att det är både naturligt och viktigt att delta i diskussionen om förändringen av den egna närmiljön. Andra anser att möjligheterna att överklaga beslut är alltför generösa.  

Men vad får egentligen den här intensiva debatten för konsekvenser för staden? Påverkar den utvecklingen på något annat sätt än att vissa projekt inte förverkligas? Eller hämmar den kreativiteten i stadsbyggnadsbranschen och i förlängningen kanske Stockholms attraktionskraft? Varför engagerar vissa platser mer än andra – och är debatten hetare eller mildare än i motsvarande städer? 

De här frågorna – och många fler – kommer att diskuteras av några av landets främsta debattörer och experter den 6 oktober kl. 12.00-13.00. Välkommen med din anmälan! 

Medverkar gör: 

Mark Isitt, arkitekturkritiker och journalist, programledare för Grand Designs 
Tatjana Joksimovic, enhetschef bostäder och fysisk planering, Länsstyrelsen Stockholms län  
Alexandra Hagen, vd White Arkitekter  
Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och politisk chefredaktör, Sydöstran  
Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd (M), Stockholms stad

Samtalet leds av Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef, Stockholms Handelskammare.  

Registrering och lättare lunch serveras från 11:30 för de som deltar på plats. Var vänlig fyll i om du önskar att delta fysiskt eller digitalt när du anmäler dig. 

Seminariet sänds även på Stockholms Handelskammares hemsida, Facebook och Youtube.  
Det är viktigt att du stannar hemma om du har minsta symtom på covid-19, även om du är vaccinerad. Det är också viktigt att avstånd hålls till andra människor. Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer här.   

  

Ellen Frostell

Ellen Frostell

Näringspolitisk koordinator 08-555 100 34 ellen.frostell@stockholmshandelskammare.se E-mail