English en
hej

Virtuell Uppsalafrukost – hur har det gått och hur kommer det att bli?

17 juni 2021
08.00–09.00

Digitalt

Medverkande:

Sjukvård under stark press och massvaccination av en hel befolkning. Vilka lärdomar tar Region Uppsala med sig bortom Coronapandemin? Emilie Orring, Regionstyrelsens ordförande, Region Uppsala.  

Hur går det för mötesindustrin när pandemin gör det omöjligt att träffas? En del går under, andra lyckas ställa om. Hör ett exempel på så blev oväntat och oförutsett corona en katalysator för omställning och utveckling. Mats Nyberg, vd Trippus.

Sedan 1400-talet har det brutits järnmalm i Dannemora gruva – fram tills för några år sedan. Men nu är en återstart av verksamheten på gång, och efterfrågan på råvaror ökar. Hur ser framtiden för det uppländska järnet ut? Christer Lindqvist, vd Grängesberg Exploration.

Restaurangbranschen har varit en av de hårdast drabbade av pandemins restriktioner. Hur ser förutsättningarna ut för att i framtiden inte bara överleva, utan också kunna återhämtas och utvecklas? Cemil Alparslan, grundare Dryck och mat. 

För ett år sedan var en av de tydligaste bilderna av pandemins effekter synen av en tom flygplats. Inga resenärer, inga avgångar. Sakta kom ett visst resande tillbaka och nu öppnar fler och fler och länder upp. Men hur blir det med resandet framöver? Anna Wilson, public affairs-chef SAS.

Konflikten som aldrig tycks ta slut, och konflikten som hela tiden har stark påverkan på omvärlden. Nyligen blossade stridigheterna upp igen mellan Israel och Palestina. Vad får det för konsekvenser och vad händer nu i Mellanöstern? Johan Berggren, tidigare rådgivare åt Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem, aktuell med boken Den perfekta konflikten.

Hur attraktivt är Uppsala för internationella talanger? Och hur bra är vi på att ta emot dem som väljer att komma hit? Uppsala International Hub är ett initiativ för att ännu bättre säga välkommen hit, välkommen hem. Holly Guthrie, projektledare Uppsala International Hub.

Moderator: Håkan Tribell, näringspolitisk expert, Handelskammaren i Uppsala län