English en
Flera av Stockholms Handelskammares experter är på plats under Almedalen 2022
Flera av Stockholms Handelskammares experter är på plats under Almedalen 2022. ”Vi tar mer än gärna spontana eller planerade möten och medverkar gärna i olika samtal”, säger Daniella Waldfogel, vice vd. Foto: Josefine Bäckström, pressbild/Jagen51, Mostphotos

Almedalsveckan 2022: ”Vi är där för att träffa er som är på plats”

Under Almedalsveckan den 3 till 7 juli 2022 kommer flera experter från Stockholms Handelskammare att finnas på plats för att delta i seminarier och möten. – Almedalen är en jätteviktig mötesplats där det samhällsengagerade näringslivet kan träffa politiska beslutsfattare på olika nivåer samt opinionsbildare, säger Daniella Waldfogel, vice vd.

Efter pandemin är det återigen dags för Almedalen att äga rum i Visby. Flera av Stockholms Handelskammares näringspolitiska experter är på plats under veckan.

– I Almedalen kan näringsliv och politik mötas på ett avdramatiserat och faktiskt väldigt unikt sätt. I en tid av utmaningar och ganska stor och olycklig polarisering är utbytet mellan samhällets olika delar: politiken, näringslivet, akademin och civilsamhället viktigare än någonsin, säger Daniella Waldfogel, vice vd på Stockholms Handelskammare.

Experter tar gärna möten under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan ligger Stockholms Handelskammares fokus på att delta i diskussioner och debatter, men också på att hitta inspiration till hur man framåt ska driva alla de frågor som är avgörande för huvudstadsregionens utveckling under nästa mandatperiod.

– Jag åker ner tillsammans med våra kunniga experter inom de sakfrågor som vi driver för Stockholmsregionens bästa, däribland trygghet och säkerhet, infrastruktur, arbetsmarknad, konjunktur, grön omställning, bostadsmarknad och stadsbyggnad, säger Daniella Waldfogel, och fortsätter:

– Vi tar mer än gärna spontana, eller planerade, möten och medverkar gärna i olika samtal. Vi är där för att träffa er som är på plats, men också för att hämta hem idéer, perspektiv och frågeställningar som vi kan arbeta vidare med på vår egen mötesplats i höst när allt drar igång igen.

LÄS ÄVEN: Här medverkar Stockholms Handelskammares experter under Almedalen 2022

Driver frågor som är viktiga för medlemsföretagen

Stockholms Handelskammare arbetar på uppdrag av medlemsföretagen. I Almedalen kommer Stockholms Handelskammares experter därför att bevaka frågor som är viktiga för medlemmarna, men också bidra med perspektiv och förslag till förbättring och förändring inom sakfrågor som till exempel bostadsmarknad, flyg, trygghet- och säkerhet, elektrifiering, stadsbyggnad och kompetensförsörjning.

– Det är frågor som är prioriterade för huvudstadsregionen och näringslivet. Vi går mot ett viktigt val den 11 september. Under nuvarande mandatperiod har politiken varit ganska handlingsförlamad till följd av det parlamentariska läget. Många frågor har också fått stå tillbaka under pandemiåren. Det finns ett uppdämt behov av en handlingskraftig politik under nästa mandatperiod, säger Daniella Waldfogel, och fortsätter:

– Under Almedalsveckan kommer vi att göra medskick till beslutsfattare om vad som behöver förändras och förbättras för att huvudstadsregionen ska kunna bli Europas bästa.

Vad ser du mest fram emot under Almedalen 2022?

– Att träffas, prata och inspireras efter år av otaliga digitala möten, webbinarier och sändningar. Starka relationer och partnerskap bygger man bäst när man ses på riktigt, det råder ingen tvekan om det, säger Daniella Waldfogel.

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat juni 27 2022