English en
Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare och Caroline Falconer, generalsekreterare för SCC Skiljedomsinstitut.
Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare och Caroline Falconer, ny generalsekreterare för SCC Skiljedomsinstitut. Foto: Tor Brisfjord

Caroline Falconer utsedd till ny generalsekreterare för SCC Skiljedomsinstitut

Caroline Falconer är utsedd till ny generalsekreterare för SCC Skiljedomsinstitut. – Jag kunde inte vara mer hedrad över att bli utsedd att leda detta skiljedomsinstitut i världsklass, säger hon.

Caroline Falconer kommer närmast från rollen som biträdande generalsekreterare med operativt ansvar vid SCC Skiljedomsinstitut och arbetade dessförinnan som Senior Legal Counsel på Vattenfall i sju år.

Hon har en LL.M. cum laude från Stockholms universitet och en LL.M. i internationell tvistlösning från King’s College London. Caroline Falconer är även av grundarna av SWAN (Swedish Women in Arbitration Network) samt styrelseordförande för Svenska Bolagsjurister.

– Jag kunde inte vara mer hedrad över att bli utsedd att leda detta skiljedomsinstitut i världsklass. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten ytterligare och att SCC:s tjänster ska bli de föredragna tvistlösningsmetoderna för ett ännu bredare spektrum av företag, säger Caroline Falconer, generalsekreterare för SCC Skiljedomsinstitut.

– Med sin erfarenhet och expertis inom tvistlösning är vi övertygade om att Caroline kommer att fortsätta att förbättra SCC och höja nivån på de tjänster som erbjuds. Detta kommer i sin tur att underlätta internationell handel och förbättra affärsklimatet för att främja hållbar tillväxt, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare.

Caroline Falcone tillträdde officiellt som generalsekreterare den 17 januari 2023. Hon efterträder Kristin Campbell-Wilson.

Det här är SCC Skiljedomsinstitut

• SCC Skiljedomsinstitut erbjuder tvistlösning genom skiljeförfarande, förenklat skiljeförfarande, medling och SCC Express till svenska och internationella företag som vill lösa sina tvister konfidentiellt, tidseffektivt och flexibelt.

• Grundades 1917 och tillhandahåller en neutral, oberoende och opartisk mötesplats för nationell och internationell tvistlösning.

• Är icke-vinstdrivande och agerar utan kommersiella eller politiska intressen.

• Utgör en självständig enhet inom Stockholms Handelskammare

• Löser årligen närmare 200 tvister mellan parter från 40–50 olika länder. Under 2021 uppgick det totala värdet av tvisterna till cirka 2 miljarder euro.

Läs mer om SCC Skiljedomsinstitut

Caroline Falconer

Generalsekreterare, SCC Skiljedomsinstitut 08-555 100 53 caroline.f@sccarbitrationinstitute.com E-mail
Uppdaterat september 4 2023 Publicerat januari 20 2023