English en
Staffan Salén, Negin Tagavi, Haval van Drumpt och Johan Andersson nomineras till Stockholms Handelskammares styrelse 2022.
Från vänster uppifrån: Staffan Salén, Negin Tagavi, Haval van Drumpt och Johan Andersson föreslås till Stockholms Handelskammares styrelse. Foto: Pressbilder

De föreslås till Stockholms Handelskammares styrelse

Den 20 maj är det årsmöte för Stockholms Handelskammare. Valberedningen föreslår att Staffan Salén väljs till ny vice ordförande, samt att Haval van Drumpt, Johan Andersson och Negin Tagavi väljs in som nya ledamöter av styrelsen.

Stockholms Handelskammares valberedning har lämnat in sitt förslag inför årsmötet den 20 maj.
Valberedningen föreslår följande personer och företag till nya ledamöter av styrelsen:

– De personer som föreslås som nya ledamöter av Handelskammarens styrelse arbetar alla på olika sätt för att utveckla huvudstadsregionen till en innovativ, smart, attraktiv och hållbar region som ligger i framkant globalt. Valberedningen är övertygad om att de har möjlighet att bidra till Handelskammarens viktiga arbete med att stärka näringslivsklimatet samt främja hållbar tillväxt, säger Birgitta Stymne Göransson, ordförande för Stockholms Handelskammares valberedning.

LÄS ÄVEN: Så fungerar Stockholms Handelskammares styrelse och fullmäktige

”Hedrande att bli föreslagen”

Staffan Salén, som föreslås som ny vice ordförande av Handelskammarens styrelse, är styrelseledamot och vd för Salenia AB, samt bland annat ordförande för Sagax, eWork Scandinavia och Green Landscaping. Han har ett långt engagemang i Stockholms Handelskammare och har bland annat varit ledamot av fullmäktige sedan 2007.

– Det är hedrande att bli föreslagen som ny vice ordförande för Stockholms Handelskammare. I 120 år har Handelskammaren stått för förnyelse och spelat en unik roll som oberoende partner, kraftfull påverkanskraft och dynamisk plattform för lärande i näringslivet. Den rollen är viktigare nu än på mycket länge. Genom ett konstruktivt förhållningssätt och framåtlutade lösningar driver Handelskammaren på för att den svenska huvudstadsregionen ska bli Europas främsta, en vision som jag delar och hoppas kunna bidra till att förverkliga, säger Staffan Salén.

Valberedningen föreslår även att Lars Wedenborn, senior rådgivare för FAM, väljs om till vice ordförande samt att Lena Söderström, bland annat styrelseledamot i Dicot, väljs om till styrelseledamot.

Styrelsen väljs den 20 maj

Beslut om valberedningens nomineringar tas vid Stockholms Handelskammares årsmöte ”Leadership for smart cities”. Årsmötet går av stapeln i Eric Ericssonhallen fredagen den 20 maj.

I anslutning till årsmötet bjuder Stockholms Handelskammare in till ett scensamtal om stadens möjligheter och utmaningar i digitaliseringens tidevarv.

Keynote speakers under dagen är: 

Läs mer och boka din plats på ”Leadership for smart cities” den 20 maj här.

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat maj 3 2022