English en
I SthlmSessions samtalade Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, med Hosni Teque-Omeirat, vd på Eniro, om ledarskap, utveckling och framtiden.
I SthlmSessions samtalade Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, med Hosni Teque-Omeirat, vd på Eniro, om ledarskap, utveckling och framtiden. Foto: Tove Hanell

Eniros vd: För mig är företagande en grogrund för lycka

Hur ser du på motgångar? Tack vare ett liv kantat av bakslag har Eniros vd och koncernchef Hosni Teque-Omeirat kommit att se motgångar inte bara som utmaningar, utan också som enorma möjligheter. I SthlmSessions delade han med sig av hur hans ledarskap formats av det utanförskap han själv upplevt, och utvecklade idéerna han presenterade i ”Värmlandsmanifestet”, på hur Sverige kan förbättras.

När familjen Teque-Omeirat flydde inbördeskrigets Libanon och landade i värmländska Storfors i slutet på 80-talet fick de i samband med uppehållstillståndet ett bidrag att köpa möbler för.

– De pengarna använde inte mina föräldrar till möbler utan till att starta en garagebutik, och så blev de entreprenörer, säger Hosni Teque-Omeirat, vd och koncernchef på Eniro, i SthlmSessions.

”Entreprenörer är lyckligare”

Hosni Teque-Omeirats upplevelse är att entreprenörer är lyckligare än gemene man.

– Hur kommer sig att en entreprenör inte går in i väggen? Jag tror att det handlar om kontroll och att man känner att ”det här är ju mitt eget”, och just det där tror jag är extremt viktigt.

Så när Hosni Teque-Omeirat i en debattartikel i Dagens Industri presenterade sitt ”Värmlandsmanifest” var en av punkterna i manifestet: Ge varje nyanlända ett handelsbolag direkt vid ankomst.

– Den personen kan då, dag ett i Sverige, titulera sig verkställande direktör och få det ansvaret och det mandatet. Vad ska du göra? Vad ska du bygga? Vad ska du lösa för problem? Jag tror att det skulle vara ett enormt effektivt sätt att skapa motivation hos väldigt många människor som kommer hit, säger Hosni Teque-Omeirat.

Mediebyrå på väg mot ett 3.0-läge

Efter att Eniro upplevt många skakiga år tillträdde Hosni Teque-Omeirat 2022 som vd och koncernchef för bolaget, som genomgått en enorm förändring – från telefonkataloger till digitala markandsföringslösningar.

– Vi gör nu Enrio 3.0, där vi på riktigt ska bli ett digitalt onlineföretag och hitta andra typer av intäktsströmmar. Vi ser att det finns andra aktörer, men dessa är ganska mycket svagare än vad vi är. Vi är egentligen Nordens största mediebyrå för små och medelstora företag, säger Hosni Teque-Omeirat.

Förändring kräver mod att våga misslyckas

För att kunna genomföra förändring måste man våga misslyckas och Hosni Teque-Omeirat hyllar modet att våga. Så vad är hans egna största misstag?

– Jag har aldrig lett ett så stort bolag som Eniro. Ett av mina misstag var att jag inte hade räknat med utmaningen med att få med sig hela organisationen på de ganska substantiella förändringarna som vi gjorde under den första tiden, säger Hosni Teque-Omeirat i SthlmSessions.

Här kan du ta del av det spännande samtalet, som också handlar om vikten av mikropauser i vardagen, varför han var tvungen att be sin fru att inte begära skilsmässa då han blev vd och hur det gick till då han rekryterade en Uber-förare under en taxiresa.

Publicerat november 23 2023