English en
Frans Elinder är näringspolitisk strateg på Stockholms Handelskammare
Frans Elinder förstärker Stockholms Handelskammares näringspolitiska avdelning och kommer att ha fokus på stadsbyggnadsfrågor. Foto: Tor Brisfjord

Frans Elinder – ny näringspolitisk strateg med fokus på stadsbyggnad

Frans Elinder är ny näringspolitisk strateg på Stockholms Handelskammare. I sitt arbete kommer han att fokusera på en av organisationens viktigaste frågor: stadsutveckling.
– Stockholms Handelskammare gör skillnad i praktiken, och jag ser fram emot att tillsammans med våra nuvarande, och våra blivande, medlemmar öka attraktiviteten för vår huvudstadsregion, säger han.

Frans Elinder förstärker Stockholms Handelskammares näringspolitiska avdelning. I rollen som näringspolitisk strateg kommer han att fokusera på stadsbyggnads- och stadsutvecklingsfrågor, samt att driva Stockholms Handelskammares urbana agenda.

– Staden är en fantastisk plats med allt som kommer med den: kulturen, människorna, näringslivet och alla nya möjligheter och idéer som skapas här. Stadsutveckling påverkar framtiden och är ett ämne som alla antingen har en åsikt om, eller påverkas av, säger Frans Elinder.

Med bakgrund inom FN

Efter att ha utbildat sig som geograf och inom geografiska informationssystem på Köpenhamns universitet har Frans Elinder bland annat jobbat med UN-Habitat, FN:s bosättnings- och stadsplaneringsorgan, och på Sri Lanka med FN:s livsmedelsprogram med klimatresiliens och matsäkerhet.

Närmast kommer han från byrån Nordic Public Affairs där han arbetade med energiomställning och stadsbyggnadsfrågor.

– Jag ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar och våra blivande medlemmar hitta gemensamma projekt som bidrar till att göra vår huvudstadsregion ännu mer attraktiv och bättre, säger Frans Elinder, och fortsätter:

– Hör av dig till mig om du har idéer om hur vi kan göra huvudstadsregionen till en ännu mer dynamisk och hållbar plats och få Stockholm att leva upp till sin fulla potential.

Uppdaterat december 4 2023 Publicerat december 1 2023