English en
Tulldagen arrangeras av Stockholms handelskammare, Tullverket, Västsvenska handelskammaren, Sydsvenska industri- och handelskammaren och Transportindustriförbundet. Foto: Josefine Bäckström/Tove Hanell
Tulldagen arrangeras av Stockholms handelskammare, Tullverket, Västsvenska handelskammaren, Sydsvenska industri- och handelskammaren och Transportindustriförbundet. Foto: Josefine Bäckström/Tove Hanell

Inför 2024: Viktigaste nyheterna inom tull, export och import

Hur påverkar ett isolerat Ryssland handeln? Hur ser EU:s stora utmaningar ut, och hur påverkas företagen och deras värdekedjor av de geopolitiska spänningarna? Det är några av frågorna som kommer att lyftas på Tulldagen 2023.

Det årliga evenemanget Tulldagen är en efterlängtad händelse för alla som arbetar med internationell handel, tull och transportfrågor. Här möts yrkesverksamma för att uppdatera sig om det senaste inom tull och dela insikter med varandra. Dagen arrangeras av Stockholms handelskammare, Tullverket, Västsvenska handelskammaren, Sydsvenska industri- och handelskammaren och Transportindustriförbundet.

Theresa Ryberg, Head of International Trade & Business Services på Stockholms Handelskammare, arbetar med Tulldagen 2023 i Stockholm. Hon berättar om vad årets deltagare har att se fram emot.

– Det är här det händer! På Tulldagen får man som deltagare viktig kunskap och kan därför befinna sig i framkant av de senaste utvecklingarna inom området. Samtidigt knyter man också viktiga kontakter inom branschen. Det är verkligen årets höjdpunkt för alla som jobbar med internationell handel, säger Theresa Ryberg.

Läs mer och anmäl dig till Tulldagen 2023

Tulldagen 2023 – spännande seminarier och föreläsningar

Årets Tulldag kommer att inkludera en mängd spännande seminarier och föreläsningar som täcker ämnen som tullprocesser, export- och importregler, tullteknik och internationell handelsstrategi. Deltagarna kommer också att ha chansen att interagera med ledande experter inom området och ta del av deras insikter.

– Hela dagen kommer att vara fullspäckad med talare man inte får missa. Allt från Tullverkets överdirektör Johan Norrman, till Cecilia Malmström som avslutar dagen, utan att glömma en superspännande panel, säger Theresa Ryberg.

Omvärldsläget påverkar den internationella handeln

Med tanke på det rådande omvärldsläget kommer årets Tulldag ha en särskild betydelse för tull- och handelssektorn, menar Theresa Ryberg:

– Det är såklart turbulenta tider som påverkar den internationella handeln direkt och avsevärt. Årets Tulldag kommer att handla mycket om hur ett isolerat Ryssland påverkar handeln, hur EU:s stora utmaningar ser ut, och hur geopolitiska spänningar påverkar företagen och deras värdekedjor.

– Utöver detta undgår det ingen att både den gröna omställningen och digitalisering står högt på agendan, och detta kommer Tulldagen 2023 också att fokusera på, säger Theresa Ryberg.

Interaktiva workshops – nytt för i år

För att hantera de komplexa utmaningar som den internationella handeln står inför är samarbetet och kunskapsutbytet bland experter och branschkollegor en viktig hörnsten. I år kommer Tulldagen därför att ta nätverkandet till en ny nivå:

– För första gången kommer vi att ha interaktiva workshops i mindre grupper kring ursprungsregler: ett komplext men spännande ämne för de som söker hög expertis inom denna avgörande aspekt av internationell handel, säger Theresa Ryberg.

Vad ser du mest fram emot under Tulldagen 2023?

– Att få höra alla dessa fantastiska och vassa experter inom sina områden! Tulldagen är verkligen unik för branschen, säger Theresa Ryberg.

Se alla bilder från Tulldagen 2022

Ny kunskap och nya kontakter på Tulldagen 2022

Uppdaterat oktober 3 2023 Publicerat september 21 2023