English en
På Tulldagen får alla som arbetar med internationell handel och tull- och transportfrågor möjlighet att mötas, mingla, nätverka och bli uppdaterade om alla de senaste nyheterna. “Här ges besökarna en fantastisk möjlighet att nätverka och utbyta information”, säger Katarina Vikman-Sparks, Trade Advisor på Stockholms Handelskammares avdelning Internationell handel.
På Tulldagen får alla som arbetar med internationell handel och tull- och transportfrågor möjlighet att mötas, mingla, nätverka och bli uppdaterade om alla de senaste nyheterna. “Här ges besökarna en fantastisk möjlighet att nätverka och utbyta information”, säger Katarina Vikman-Sparks, Trade Advisor på Stockholms Handelskammares avdelning Internationell handel. Foto: Daniel Ivarsson/Stockholms Handelskammare

Nyheterna inom tull, export och import du inte bör missa

Vilka är framtidsspaningarna inom import och export? Vad innebär det för dig som aktör när Tullverket inför nya NCTS fas 5? Och hur kan världshandeln påverkas av den gröna omställningen globalt? Det är några av de frågor som besökarna på årets Tulldag kommer att få svar på.

Sedan 30 år tillbaka arrangeras Tulldagen varje år i Stockholm, Malmö och Göteborg. Eventet – som är Sveriges största mötesplats för export- och tullfrågor – är ett samarbete mellan Stockholms Handelskammare, Tullverket, Transportindustriförbundet​, Västsvenska Handelskammaren​ och Sydsvenska industri- och handelskammaren. 

– Här får alla som arbetar med internationell handel och tull- och transportfrågor möjlighet att mötas, mingla, nätverka och bli uppdaterade om alla de senaste nyheterna inom import-, export och tullområdet, berättar Katarina Vikman-Sparks, Trade Advisor på Stockholms Handelskammares avdelning Internationell handel, och som är med och arrangerar Tulldagen.  

Intressanta föreläsningar och panelsamtal

Den 18 oktober arrangeras det fysiska eventet i Stockholm på Stockholmsmässan i Älvsjö, men den som inte har möjlighet att närvara får en ny chans redan den 18 november under den digitala Tulldagen.

Under dagen kommer besökarna också få möjlighet att fördjupa sig i en mängd andra spännande programpunkter. 

– Det blir många intressanta föreläsningar som man inte bör missa. Bland annat en föreläsning om världshandeln och grön omställning i dramatiska tider med Pernilla Johansson från Swedbank samt föreläsningen ”Exportkontroll och sanktioner” med Hanna Björklund och Stefan Villa från ISP – Inspektionen för strategiska produkter, säger Katarina Vikman-Sparks.

”Homesourcing” – Kriget och pandeminedstängningar

Världshandeln befinner sig i ett turbulent läge när de globala leveranskedjorna kärvar rejält. Pandemin har blottat svagheten med dagens globala system och kriget innebär förseningar, minskade tillgångar och stigande priser. Ett ämne som kommer att lyftas i en pandeldiskussion under dagen.

– Vi har en väldigt spännande panel bestående av Anders Olsson från Northvolt, Per Hilletofth från Högskolan i Gävle, Lena Sellgren från Business Sweden, Henrik Gustafsson från Scania CV AB och Henrik Holmberg från Kuehne + Nagel. Diskussionen kommer att modereras av Elisif Elvinsdotter från Sveriges Radio, säger Katarina Vikman-Sparks.

Anmäl dig till Tulldagen 2022

Nätverkande – en viktig del av Tulldagen

I dagens oroliga värld där alla påverkas av vad som händer i både omvärlden och närområdet blir Tulldagen en alldeles särskilt viktig arena och mötesplats, menar Katarina Vikman-Sparks: 

– Här ges besökarna en fantastisk möjlighet till att nätverka och utbyta information. Du träffar så många andra likasinnade på Tulldagen, utbyter idéer med varandra och diskuterar både problem och lösningar. Det i kombination med alla superintressanta föreläsningar och paneldebatter inom högaktuella ämnen gör Tulldagen till ett event som du inte får missa.  

Unik chans för utställare

Lika betydelsefulla och viktiga som besökarna är alla de utställare som finns på plats under Tulldagen.  

– Att vara utställare på Tulldagen är en unik chans som företag inte bör missa eftersom det är ett otroligt bra tillfälle att marknadsföra sig inom sitt område, säger Katarina Vikman-Sparks. 

Vad ser du själv fram emot med årets Tulldag?  

– Jag ser verkligen fram emot att träffa och prata med våra befintliga kunder och medlemmar i vimlet. Självklart även att lyssna på alla fantastiska föreläsningar, paneldiskussioner och avslutningstalet, som kommer att hållas av Madeleine Kempe och Henning Malmfors från SAAB Group, säger Katarina Vikman-Sparks. 

Läs mer och boka din plats på Tulldagen 2022

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat september 12 2022